This version of the page http://www.ukrsibbank.com/news/new-ratings/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-06. The original page over time could change.
Нові рейтинги, підтверджена стабільність
 

Нові рейтинги, підтверджена стабільність


29.05.2015

УкрСиббанк BNP Paribas Group та Fitch Ratings дійшли згоди щодо припинення подальшої співпраці.


Дотримуючись стандартної бізнес-практики на українському ринку, УкрСиббанк вважає достатнім наявність рейтингу лише від українського рейтингового агентства,  що характерно для більшості банків України, у тому числі банків з іноземним капіталом.


Відзначимо, що рейтинги УкрСиббанку як частини однієї з найбільших міжнародних фінансових груп з одним із найвищих рейтингів у світі обмежені суверенним рейтингом України, який у свою чергу відображає підвищені ризики у зв’язку з поточною економічною та суспільно-політичною ситуацією у країні.


На 28.05.15 УкрСиббанк мав наступні міжнародні рейтинги, надані агентством Fitch Ratings:

 

Рейтинги в іноземній валюті

Рейтинг дефолту емітенту

(довгостроковий рейтинг)

CCC

Короткостроковий рейтинг

C

Підтримка

5

Рейтинги у національній валюті

 

Рейтинг дефолту емітенту

(довгостроковий рейтинг)

B-

Прогноз

Негативний

Рейтинги за національною шкалою

 

Довгостроковий рейтинг

AAA(ukr)

Прогноз

Стабільний


Крім того, згідно з класифікацією українського рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг», УкрСиббанк має найвищий кредитний рейтинг на рівні uaААА зі стабільним прогнозом, що свідчить про найвищий рівень кредитоспроможності у порівнянні з іншими українськими позичальниками та/або борговими інструментами.


Відзначимо, що рейтинги материнської компанії УкрСиббанку – BNP Paribas – є найвищими серед усіх банків, представлених на українському ринку.

Станом на 29.05.2015 рейтинги BNP Paribas наступні:

Рейтингове агентство

BNP Paribas

S&P

A+

Fitch

A+

Moody’s

A1



Для довідки:

АТ «УкрСиббанк» (www.ukrsibbank.com/www.my.ukrsibbank.com) – зареєстроване 18 червня 1990 року, має банківську ліцензію №75 та Генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій № 75, видані НБУ 05.10.2011 року. Станом на 31.03.2015 року: чисті активи – 34,697 млрд грн., капітал – 1,461 млрд грн, кредитно-інвестиційний портфель складає 21,088 млрд. грн, кошти корпоративних клієнтів – 12,097 млрд грн, кошти фізичних осіб – 10,665 млрд. грн, банк обслуговує понад 2,5 млн клієнтів. Регіональна мережа нараховує понад 450 відділень по всій Україні, банкоматна мережа – понад 1100 АТМ. Понад 84,99% акцій АТ «УкрСиббанк» належить BNP Paribas Group, 15% акцій – ЄБРР.

BNP Paribas (www.bnpparibas.com) присутня у 75 країнах світу, нараховує близько 187 000 співробітників і обслуговує 27 мільйонів клієнтів і 1 мільйон підприємців у 6800 відділеннях. Будучи провідною групою в Єврозоні з консолідованим капіталом у 87,6 млрд євро, BNP Paribas посідає ключові позиції у трьох основних напрямках діяльності: роздрібні банківські послуги, інвестиційні рішення, корпоративні та інвестиційні банківські послуги. У сфері роздрібних банківських послуг Група має 4 внутрішніх ринки: Бельгія, Франція, Італія та Люксембург. Банк розвиває інтегровану бізнес-модель роздрібного бізнесу в Східній Європі, країнах Середземноморського басейну, Туреччині, а також має велику мережу банківських відділень на заході США. У сфері корпоративних та інвестиційних банківських послуг та інвестиційних рішень BNP Paribas також посідає провідні позиції в Європі, має міцний стан на ринках Південної та Північної Америки, а також стійкий динамічний бізнес в Азії. BNP Paribas – банківський бренд №1 в Європі за версією Brand Finance Banking у 2014 році.

 


Прес-служба АТ «УкрСиббанк» +38 (044) 201 22 71

Олександр Шевченко oleksandr.shevchenko@ukrsibbank.com

Євгенія Тичинська yevheniia.tychynska@ukrsibbank.com



> Возврат к списку