This version of the page http://www.0342.ua/news/348205 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-05. The original page over time could change.
Архітектурні потвори Івана-Франківська: торговий центр псує вигляд історичної площі - 0342.ua
Івано-Франківськ
+27 °С Ясно, без опадів
Детальніше
Увійти Реєстрація

Архітектурні потвори Івана-Франківська: торговий центр псує вигляд історичної площі

Івано-Франківськ старовинне місто із своєю неповторною архітектурою. У місті нараховується 5 пам'яток архітектури національного та 559 місцевого значення, що внесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Найбільша частка історичних будівель зосереджена в центральній частині міста. Прикро, коли біля цих помпезних і аристократичних будівель повстають справжні будівельні потвори, котрі руйнують архітектурний ансамбль та загалом вигляд Івано-Франківська

Майдан Шептицького безумовно одна із найкрасивіших місцин у Івано-Франківську. На цій історичній площі знаходяться дві важливі архітектурні пам'ятки міста — греко-католицький катедральний собор Святого Воскресіння Христового та Колегіальний фарний костел Пресвятої Діви Марії, де зараз розміщується Івано-Франківський обласний художній музей. Також тут знаходяться фонтан із Статуєю Пресвятої Діви Марії, і славнозвісні подарунки місту від учасників міжнародного фестивалю «Свято ковалів».

Версії уже писали про те, як майдан Шептицького перетворився на автомобільну парковку у самому центі Івано-Франківська. На жаль десятки машин на площі це не все, що псує вигляд на архітектурні пам'ятки міста розташовані на ній. З іншої сторони на узвишші стоїть масивна "коробка" - чотирьохповерховий торговий центр. По висоті будівля рівняється із Івано-Франківським обласним художнім музеєм і просто не вписується у тамтешній архітектурний ансамбль та псує вигляд центральної частини нашого міста.

Зелена зона на вулиці Низовій одне із небагатьох місць у центрі Івано-Франківська, де можна насолодитись пейзажем та й просто відпочити від шуму машин та міської суєти. Зараз же, присівши на лавку перше, що кинеться у очі - гігантський торговий центр обвішаний рекламними банерами та плакатами. Мало того, торговий центр спричинив і сприяє подальшому руйнуванню фундаменту католицького храму. Свого часу міська влада всіляко перешкоджала цьому будівництву та обласна влада, в особі обласної архітектури і управління охорони об’єктів культурної спадщини, погодили зведення цієї "коробки" у центрі нашого міста.

Автор
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )
Викладення
( 0 оцінок )
Я рекомендую

Відгуки та коментарі

Авторизуватись або Написати коментар анонімно
Скасувати
У технічному водосховищі Бурштинської ТЕС аномально тепла вода
13:35, Сьогодні
Нові авто для прикарпатських поліцейських. ФОТО
12:38, Сьогодні
Франківчанка створила карту-пазл України. ВІДЕО
11:42, Сьогодні
Прочани прямують до Крилоса. ФОТО. ПРОГРАМА
10:46, Сьогодні
Штормове попередження: гроза, вітер і град
09:55, Сьогодні
Франківчанка замкнула дитину у квартирі, і пішла пити. ФОТО
09:01, Сьогодні
63% франківських школярів смакують шкільні обіди - опитування
07:57, Сьогодні
Погода: на Прикарпатті знову спекотно
07:00, Сьогодні
Хитрість: як купити квиток на поїзд, коли в касі вже немає. ФОТО
22:30, Вчора
Ще новини