Про фонд

Історія і причини створення благодійного фонду пов’язані з особистою історією і життєвим досвідом його засновника Октая Алієва:

«На життєвому шляху мені зустрілися найбільш незвичайні, а деколи і неймовірні гострі ситуації, які з точки зору звичайної логіки не піддаються жодним поясненням.

Я побував в автомобільній катастрофі, де мені довелося пережити щось незвичайне. Це дуже дивний стан, коли ти бачиш самого себе з боку, а навколо натовп панікуючих людей, і при цьому нічого не відчуваєш: ні збентеження, ні страху, ні болю. І лише через коротку мить все повертається на свої місця – і біль, і розпач зі страхом…

Мені довелося зіткнутися з безвихіддю невиліковної хвороби, яка зобов’язувала мене з точки зору медицини покинути цей світ ще дванадцять років тому. Я звертався до іменитих фахівців практично всіх міжнародних клінік світу, але у всіх них була одна й та сама відповідь: «Довго не проживеш». Мені не подобалася їх відповідь…

Я довго вдивлявся в дзеркалі в свої очі й не міг повірити в близький кінець. Це був не страх, я просто не вірив тому, що на той момент ще нічого не зробив корисного ні для своєї родини, ні для оточуючих мене людей. А так хотілося…

Ще одна непроста життєва ситуація привела мене до поранення, яке також загрожувало відняти життя. А в наступному життєвому сюжеті очікувало позбавлення волі, коли довелося опинитися в неволі, як у клітці з тиграми, і знову боротися за виживання…

Звичайно ж, моя життєва історія наповнена найрізноманітнішими, незвичайними сюжетами, і саме такий шлях, який вів через біль і страждання, дав певний життєвий досвід.

Звичайно, я не буду описувати весь свій життєвий «кінофільм», та й навіщо, адже у кожного з вас є або буде свій власний. Деякі сюжети я описав лише для того, щоб було зрозуміло, з якої причини я вирішив створити благодійний фонд. Саме такий життєвий шлях дав мені можливість набути досвіду, яким необхідно було поділитися.

Лише в ту мить, коли людина стикається з такими складними життєвими ситуаціями, коли вона відчуває, що підійшов її кінець, вона переосмислює все своє життя, всі свої цінності, і не просто переосмислює, а кардинально змінює вектор свого руху. Людину вже не засмучують ті події, які до цього вона не могла перенести, саме в останню мить вони вже не мають ніякого значення. Така ситуація «кінцевої зупинки» змушує задуматися над важливими філософськими питаннями, а саме: що таке смерть, в чому сенс життя?

Лише опинившись у неволі, можна повною мірою оцінити свободу. Ту свободу, яка є у кожної людини, але, на жаль, не кожен може гідно оцінити цю саму звичайну свободу, коли можна йти куди хочеш, милуватися сонцем або зустрічати світанок, адже в неволі цього нічого немає.

Завершуючи історію виникнення благодійного фонду, хочу підкреслити найголовніший момент, без якого дана діяльність просто неможлива. Щоб займатися благодійністю, мені необхідно було бути ВПЕВНЕНИМ в тому, що я ЩИРО хочу цим займатися. Сумнівів у цьому було багато, але зараз є повна ВПЕВНЕНІСТЬ, що я хочу займатися освітньою благодійністю!!!»

Октай Алієв, засновник Фонду

Leave a Reply Скасувати відповідь

Войти с помощью: