This version of the page http://www.lvivport.com/novyny/sports/48421-o-paryzh (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-02. The original page over time could change.
О Париж... — lvivport.com
lviv.tv
Menu

О Париж...

  • Джерело: Львівська Пошта
Tweet
Французька столиця претендує на проведення Літньої Олімпіади-2024

Європейський парламент підтримав заявку Парижа на проведення літніх Олімпійських ігор у 2024 році. За інформацією Insude The Games, 6 червня в Брюсселі в групі Європарламенту по спорту, французькою делегацією за участю члена комітету кандидатури Парижа на Олімпіаду-2024 Бернара Лапассе та глави Мінспорту країни Лори Флессель, був представлений заявочний проект на Ігри.

Відзначається, що після ознайомлення з проектом підтримку йому висловили глава Європарламенту Антоніо Таяні та співголови групи з питань спорту Марк Тарабелла і Сантьяго Фісас.

“Ми дуже раді, що зуміли надати наш проект Європарламенту, а також щасливі в зв’язку з тим, що він був тепло зустрінутий членами комісії та президентом Таяні. Підтримка Європейського парламенту говорить про те, що навколо нашої кандидатури є загальне єднання – воно показує, що наш проект несе в собі цінності, які об’єднують нас як європейців. Я пишаюся тим ентузіазмом, який зустрічає нашу заявку в деяких органах, зокрема в Європарламенті”, – заявила після засідання Флессель, дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування, призначена главою міністерства спорту Франції лише місяць тому.

Примітно, що це стало першим випадком в історії, коли заявку на проведення Ігор було заслухано в Європейському парламенті.

Нагадаємо, що за право проведення літньої Олімпіади в 2024 році Парижу належить поборотися з Лос-Анджелесом – до недавнього часу прийняти Ігри-2024 хотіли також Бостон, Гамбург і Будапешт, але в підсумку, з різних причин відкликали свої кандидатури. При цьому фаворитом перегонів є саме столиця Франції: раніше в західних ЗМІ з’явилася інформація, що Міжнародний олімпійський комітет планує віддати літню Олімпіаду Парижу, так як в Європі в останній раз змагання проходили ще в 2012-ому – в Лондоні.

У разі схвалення даного рішення, каліфорнійському місту, Лос-Анджелесу, МОК гарантує право на проведення зимових Ігор-2026.

Офіційно ж про те, де пройдуть Олімпійські ігри - 2024 стане відомо за підсумками 130-ї сесії комітету, яка відбудеться у вересні.

Цікаво, що схвалення заявки Парижа Європарламентом і чутки про великі шанси міста на перемогу в боротьбі за право на проведення Олімпіади-2024 у французькій пресі зустріли в цілому нейтрально, відрапортувавши з цього приводу лише “сухими” фактами.

А ось в американських ЗМІ дана тема викликала куди більший ажіотаж – так, наприклад, видання NYTimes згадало болючу поразку кандидатури французької столиці на Ігри-2012. Видання, втім, визнає, що саме Париж є головним кандидатом на перемогу в боротьбі за літню Олімпіаду, підкреслюючи готовність міста до проведення змагань, а також той факт, що останнього разу Ігри в Парижі проходили в далекому 1924 році, тоді як Лос-Анджелес приймав у себе головні літні старти чотириріччя в 1984-ому.

До того ж, додає NYTimes, НОК Франції врахував досвід недавньої поразки від Лондона і змінив підхід щодо того, як повинна бути представлена заявка: тоді нібито кандидатуру Парижа представляло “занадто багато політиків”, а цього разу акцент зроблено на прославлених спортсменів.

Раніше стало відомо, що до Олімпіади-2024 в Сен-Дені планується побудувати близько 3 тис. житлових приміщень: після завершення Ігор частина з них буде переобладнана під приватні квартири, ті що залишаться – під студентські гуртожитки. Однак, у випадку поразки заявки Парижа дана площа буде використана іншим чином.


Додати коментар



Оновити

Надіслати

lvivport.com © 2004-2013

Використання матеріалів, розміщених на сайтах холдингу можливе виключно за умови посилання на джерело. Агенція не несе відповідальності за матеріали, розміщені відвідувачами сайтів. У випадку виявлення на сайтах холдингу матеріалів, що порушують авторські права або інші нормативно-правові акти України, повідомте про такі факти адміністрацію.

lvivport.com

  • Про нас
  • Веб-дизайн
  • Реклама
  • Контактна інформація

Наші проекти

  • Львівський форум
  • Дівочі посиденьки
  • Львівський VW-Клуб
  • Каталог львівських сайтів
  • Авто-порт

Слідкуйте за нами

  • Ми у Facebook
  • Ми у Твітері
  • Ми у RSS



Ми слідкуємо за сайтами

ZIK

Львівська газета

Новий Погляд

Львівська Пошта

Вголос

 

sitemap-10sitemap-4sitemap-8sitemap-4sitemap-8sitemap-3sitemap-5sitemap-6sitemap-6sitemap-5sitemap-6homesitemap-7sitemap-6sitemap-2sitemap-8rsssitemap-8sitemap-4sitemap-2rssrsssitemap-2sitemap-1sitemap-10rsssitemap-7sitemap-9rsssitemap-9homesitemap-2sitemap-10sitemap-10sitemap-3sitemap-7sitemap-8sitemap-4sitemap-6rsshomesitemap-9sitemap-9sitemap-3sitemap-9rsssitemap-4sitemap-10sitemap-5sitemap-10sitemap-4