This version of the page http://rozvytok.in.ua/3067-2015-10-05-3067 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-16. The original page over time could change.
Учасники наради обговорили законодавчу «дорожню карту» реформи децентралізації, – Геннадій Зубко — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Учасники наради обговорили законодавчу «дорожню карту» реформи децентралізації, – Геннадій Зубко

Після того, як Верховна Рада проголосує за зміни до Конституції у частині децентралізації у другому читанні, у нас буде готова «дорожня карта» для оперативної адаптації законодавства. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на нараді під головуванням Голови Верховної Ради України Володимиром Гройсманом. 

«Є три законодавчі пакети. Перший, базовий, передбачає чотири законопроекти, на які спиратиметься нова Конституція. Другий пакет – адаптація низки законів, які стосуються бюджету, податків, системи проведення виборів тощо. Нарешті, третій пакет – внесення змін до галузевого законодавства», - сказав Геннадій Зубко.  

За словами урядовця, загалом змін потребуватимуть 22 галузі державного управління. А поступовий план переходу країни на рейки децентралізації має бути втілений навесні 2018 року. 

Також Геннадій Зубко повідомив, що його міністерство оперативно працює над поліпшенням вже ухвалених законів, насамперед – Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад». 

Нагадаємо, раніше Мінрегіон повідомив про підготовку низки законів та підзаконних актів, які дозволяють зробити ще один крок назустріч децентралізації до голосування за зміни до Конституції у другому  читанні.

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України

05.10.2015

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Twitter