This version of the page http://rozvytok.in.ua/3034-2015-09-23-3034 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-14. The original page over time could change.
Зміна системи управління земельними ресурсами залучить інвестиції та сприятиме розвитку спроможних територіальних громад, - В’ячеслав Негода — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Зміна системи управління земельними ресурсами залучить інвестиції та сприятиме розвитку спроможних територіальних громад, - В’ячеслав Негода

Існуюча система організації управління земельними ресурсами побудована на старій централізованій системі. Тому разом з децентралізацією дуже важливо провести і зміну системи управління.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода в ході прес-конференції на тему «Децентралізація в сфері земельних відносин: повне перезавантаження».

«Сьогодні питання земельних відносин контролюється органами місцевого самоврядування тільки в межах населених пунктів. Це лише біля 4% території України. Рештою землі розпоряджаються державні органи. Цю систему необхідно змінити, передавши основну частину земельних ресурсів у розпорядження саме органам місцевого самоврядування, спроможним територіальним громадам, а іншу частину залишити за державою. Роллю держави, в першу чергу, буде забезпечення контролю за раціональним використанням земельних ресурсів», - зазначив В’ячеслав Негода.

Передача повноважень Держгеокадастру на місця необхідна через цілу низку причин. У тому числі і тому, що забезпечити стабільний та ефективний розвиток територіальних громад не надавши їм можливість самостійно розпоряджатися земельними ресурсами неможливо.

«Це не тільки фінансова основа та земельні податки, це, в першу чергу, інвестиційна складова будь якої громади. Дуже важливо, щоб юрисдикція територіальних громад розповсюджувалася на всю їх територію. І нам необхідно впровадити один з принципів Європейської хартії місцевого самоврядування і Концепції реформи місцевого самоврядування, затвердженої Урядом – повсюдність місцевого самоврядування», - зауважив Перший заступник Міністра.

22.09.2015

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Twitter