This version of the page http://rozvytok.in.ua/3557-2016-12-21-3557 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-13. The original page over time could change.
Лев Парцхаладзе: Ми знищимо одну з найбільш корупційних схем у будівництві — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Лев Парцхаладзе: Ми знищимо одну з найбільш корупційних схем у будівництві

«Механізм пайової участі довів свою неефективність, його відміна для забудовників – вимога часу і дієвий антикорупційний інструмент у будівельній сфері», — зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Заступник Міністра переконаний, що врегулювання питання пайової участі допоможе суттєво підняти Україну в рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво». Це, в свою чергу, залучить у країну нові інвестиції. «За підрахунками експертів World Bank, один пункт у Doing Business приносить країні близько 600 млн дол. інвестицій. Для максимально позитивного результату відповідні зміни до законодавства необхідно прийняти протягом найближчих місяців», — наголосив Лев Парцхаладзе.

За підрахунками експертів Мінрегіону, корупційна складова такої схеми взаємовідносин влада-бізнес складає близько 1,5 млрд грн. «Натомість ми пропонуємо закладати дохід в місцевий бюджет при підписанні договору оренди землі. Раніше дозволи на оренду видавалися безкоштовно, при цьому ніхто не переймався забезпеченням ділянки інфраструктурними мережами та її подальшим використанням. Перед продажем права на оренду землі цільове призначення ділянки має бути проаналізовано, і відповідно до нього вже має розраховуватися вартість оренди», — пояснив заступник Міністра.

Лев Парцхаладзе переконаний, що сьогодні потрібно міняти філософію ведення бізнесу, керуватися європейським досвідом і новітніми стандартами. Наразі у Міністерстві доопрацьовують пропозиції та зауваження до відповідного законопроекту за участю експертів, міжнародних та громадських організацій.

20.12.2016

Джерело Веб-сайта Мінрегіона

Twitter