This version of the page http://rozvytok.in.ua/3491-2016-10-07-3491 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-13. The original page over time could change.
Продовжується прийом заявок на участь у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Продовжується прийом заявок на участь у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування»

УВАГА!Термін прийому заявок для участі у Конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 роціпродовжено до 15 жовтня

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжило термін прийому заявок для участі у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнівдо 15 жовтня ц.р.

Нагадаємо, Конкурс має на меті відібрати, відзначити та поширити кращі практики органів місцевого самоврядування з соціально-економічного розвитку територій, що були реалізовані у період 2014-2016 рр. 

Цього року темами конкурсу є:
1. Стимулювання економічної активності, створення робочих місць.
2. Об’єднання територіальних громад.
3. Центри надання адміністративних послуг.

Для участі у конкурсі потрібно заповнити заявку (завантажити текстовий файл) і надіслати її до 15 жовтня 2016 року електронною поштою на адресу Best.Practice.Ukraine@coe.int.

Детальніше  ТУТ. 

З проектами переможцями Конкусу минулих років можливо ознайомитися за посиланням.

Окремі поради для районних та обласних рад з підготовки заявки на Конкурс від експерта Ради Європи Ігоря Арам'юка.

Суттєвий момент для районних та обласних рад: 

Ви також можете (і маєте!) бути заявниками за другою (Об'єднання громад) та третьою (ЦНАПи) темами цьогорічного Конкурсу.

Про це було зазначено на нараді-семінар, що проводила УАРОР та команда Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку у  смт. Затока. Інформація про нараду-семінар за посиланням http://rozvytok.in.ua/3469-2016-09-19-3469

Районні/Обласні ради можуть внести (а деякі вже вносять!) суттєвий внесок у процес об'єднання громад у своєму регіоні: це і узгодження інтересів громад в цьому складному процесі, і коректна та ініціативна робота над перспективним планом, і ... (ви самі краще знаєте). 

Районні/Обласні ради також можуть брати (і беруть!) участь у створенні Центрів надання адміністративних послуг: майном, коштами, іншими ресурсами. Фахівці, які займаються ЦНАПами, говорять про те, що є успішні практики створення міськрайонних центрів, є добрі приклади співпраці різних рівнів МС, такі як надання обласною радою майна під міський ЦНАП тощо.

Відтак, хибною є думка про те, що цьогоріч районні та обласні ради можуть подаватися лише за першою темою (Стимулювання економічної активності, створення робочих місць)!

Мінрегіон і Конкурсну комісію дуже й дуже цікавить успішний досвід районів та областей та ваші заявки з усіх трьох тем Конкурсу! Наразі, маєте ще дні, щоби такі заявки написати та надіслати. Успіхів!

Довідково:
Протягом 2012-2013 року конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи. Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи.
З 2014 року організатором цього конкурсу виступає Мінрегіон, в 2016 році Конкурс проводиться у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

Twitter