This version of the page http://rozvytok.in.ua/3375-2016-06-25-3375 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-13. The original page over time could change.
Об’єднані громади суміжних районів цього року мають провести перші вибори, — В’ячеслав Негода — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Об’єднані громади суміжних районів цього року мають провести перші вибори, — В’ячеслав Негода

Не існує жодної норми законодавства, жодного документу, який би забороняв призначати вибори у об’єднаних громадах суміжних районів до зміни меж цих районів, а також у громадах, об’єднаних навколо міста обласного значення. Такі громади, більшість з яких об’єдналися ще минулого року, усе ще знаходяться у заручниках консервативної позиції Центральної виборчої комісії, яка не оголошує в них вибори, надаючи непереконливі аргументи.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час наради з представниками Секретаріату ЦВК щодо питань підготовки та проведення у 2016 році перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах.

«Ця зустріч дає надію, що більше 30 нових громад, об’єднаних на межі районів або навколо міст обласного значення, цього року таки зможуть піти на вибори. Під час дискусії ми ще раз усі пересвідчилися, що законодавство дозволяє оголошувати вибори в таких громадах. Нам лише треба виробити і оформити врешті спільну позицію, думаючи не про бюрократію, а про інтереси мешканців цих територій», — звернувся В’ячеслав Негода до представників Секретаріату ЦВК.

Присутні на нараді представники Донецької облдержадміністрації поставили ряд запитань щодо призначення виборів в об’єднаних громадах на територіях, суміжних з тимчасово окупованими, де іноді навіть не всі села однієї сільради знаходяться на контрольованій Україною території.

В’ячеслав Негода зазначив, що це не повинно стояти на заваді об’єднання. На його думку, такі громади треба максимально підтримувати і стимулювати до об’єднання, до розвитку, щоб вони ставати прикладом для сусідів, демонстрували здатність держави і місцевого самоврядування в Україні поліпшувати життя людей.

За результатами наради було домовлено, що профільний департамент Мінрегіону і Секретаріат ЦВК спільно опрацюють необхідні документи для остаточного юридичного врегулювання питань, які сьогодні стоять на заваді для призначення перших виборів в зазначених об’єднаних громадах.

Як повідомлялося, законодавство не вимагає змінювати межі районів до завершення процедури об’єднання громад суміжних районів і проведення в них перших виборів.

24.06.2016

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Twitter