This version of the page http://rozvytok.in.ua/3114-2015-11-06-3114 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-13. The original page over time could change.
«Маємо консолідувати зусилля усіх прихильників децентралізації в Україні», - В’ячеслав Негода під час підписання Меморандуму про співпрацю між Мінрегіоном, DESPRO і УАРОР — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

«Маємо консолідувати зусилля усіх прихильників децентралізації в Україні», - В’ячеслав Негода під час підписання Меморандуму про співпрацю між Мінрегіоном, DESPRO і УАРОР

3 листопада Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Українська асоціація районних та обласних рад та Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO підписали меморандум про співпрацю у окремих напрямках діяльності центрального офісу реформ.

З боку Мінрегіону меморандум підписав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода. «Це один з тих документів, які дозволяють скоординувати діяльність усіх прихильників децентралізації в Україні, поєднати зусилля для реалізації реформи місцевого самоврядування, сформувати спроможні територіальні громади в Україні, і врешті досягти міжнародних стандартів надання послуг населенню», - сказав він за результатами підписання.

За словами Першого заступника Міністра, регіональним офісам реформ, які вже довели свою ефективність у підтримці процесу формування спроможних громад, зараз, після місцевих виборів і напередодні конституційних змін, дуже необхідна координація, методична, комунікаційна та експертна підтримка. 

«Саме цю підтримку і надаватимуть регіональним офісам і органам місцевого самоврядування експерти центрального офісу реформ. В першу чергу вона буде спрямована на допомогу об’єднаним громадам, в яких пройшли перші вибори і вже готуються перші сесії місцевих рад. Там відбуваються серйозні трансформації у створенні структур, формуванні бюджетів, вирішується безліч юридичних питань. Тому важливо скоординувати роботу, в тому числі законотворчу, пов’язану з підтримкою об’єднаних громад, на рівні центрального офісу реформ», - зазначив В’ячеслав Негода.  

Меморандум з боку DESPRO підписала Оксана Гарнець, керівник Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», з боку Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» - Юрій Андрійчук, голова Секретаріату УАРОР. 

03.11.2015

За матеріалами Веб-сайта Міністерсмтва регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Twitter