This version of the page http://rozvytok.in.ua/3062-2015-09-30-3062 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-13. The original page over time could change.
Інформація про власників земель в Україні відтепер у відкритому доступі – Геннадій Зубко — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Інформація про власників земель в Україні відтепер у відкритому доступі – Геннадій Зубко

Громадяни України зможуть вільно переглядати, копіювати та роздруковувати інформацію про суб’єктів речових прав, занесених до Держземкадастру. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, коментуючи схвалену Урядом Постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оприлюднення відомостей про суб’єктів речових прав на земельні ділянки» на засіданні в середу.

«Відповідною постановою Кабміну вносяться зміни до Переліку адміністративних послуг та Порядку їх надання Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру. Крім того, визначаються особи та ограни державної влади, органи місцевого самоврядування, які мають право на отримання інформації із Держземкадастру», - пояснив урядовець.

За словами Геннадія Зубка, на офіційному сайті Держгеокадастру будуть оприлюднені всі дані про суб’єктів речових прав, внесених до Державного земельного кадастру. «Разом з тим, всіх власників земельних ділянок будуть повідомляти, хто питає інформацію про них. Це нормальна, цивілізована практика, це ще один крок до знищення корупції в країні,» - зазначив Геннадій Зубко.

За словами Геннадія Зубка, сьогоднішнє рішення Уряду фактично забезпечить дотримання законних прав та інтересів громадян на отримання інформації.

Довідка

Постанову розроблено Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру та внесено на розгляд уряду Мінрегіоном. Підстава розроблення проекту – Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції».

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра

30.09.2015

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Twitter