This version of the page http://rozvytok.in.ua/3061-2015-09-30-3061 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-13. The original page over time could change.
Відбулось чергове засідання Ради партнерів мережі РЕГІОНЕТ — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Відбулось чергове засідання Ради партнерів мережі РЕГІОНЕТ

29  вересня 2015 року у залі засідань Української асоціації районних та обласних рад відбулось чергове засідання Ради партнерів мережі РЕГІОНЕТ.

Учасників засідання було поінформовано про поточні результати діяльності, підсумки зібрань фахових спільнот мережі, проведених впродовж травня-липня, а також про результати Третьої Зустрічі РЕГІОНЕТ, що відбулася нещодавно у місті Харкові  та план дій на найближчий період.

Представники інституційних партнерів висловили своє бачення стосовно поліпшення взаємодії  між інституціями партнерів та мережею РЕГІОНЕТ.

Зокрема, було проінформовано про діяльність Громадської спілки «Мережа Центрів правової інформації та консультацій», перспективні плани діяльності Центру політико-правових реформ в регіонах спрямовані на впровадження  нових стандартів місцевого урядування, а також Інституту громадянського суспільства щодо започаткування діяльності регіональних координаторів для  сприяння у впровадженні демократії участі у  об’єднаних громадах, Програми Офісу Ради Європи  про забезпечення синергії діяльності Конкурсу кращі практики місцевого самоврядування та мережі Регіонет, а саме в рамках першого відбуватиметься пошук та відзначення кращих практик, а в рамках другого — поширення  набутого досвіду безпосередньо автором шляхом промоції і надання відповідних послуг, Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України.

Виходячи із нагальної необхідності методологічної підтримки  підготовки проектів до Державного фонду регіонального розвитку, Українська асоціації районних та обласних рад потребує  підготовки та проведення навчальних заходів з підготовки  проектів регіонального розвитку, що можуть бути подані до Державного фонду регіонального розвитку, зокрема  проведення такого виду навчання як дистанційного он-лайн курсу  на  Веб-порталі Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку. Підсумковою формою таких навчань може бути тестування та підготовка і захист проектів. Було зазначено про можливості Ресурсного центру щодо  забезпечення вільного обміну знаннями. А також запропоновано об’єднувати до мережі не лише авторів практик  - переможців Конкурсу кращих практик місцевого самоврядування, а і  інших інституцій в рамках яких відзначаються та реалізуються практики, зокрема авторів проектів переможців  Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

 

 

Twitter