This version of the page http://rozvytok.in.ua/3021-2015-09-16-3021 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-13. The original page over time could change.
Україна розраховує на експертну, інформаційну та інституційну підтримку європейських партнерів у впроваджені реформи децентралізації — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Україна розраховує на експертну, інформаційну та інституційну підтримку європейських партнерів у впроваджені реформи децентралізації

 

Найважливішою реформою, яка проходять зараз у державі, є реформа децентралізації. Мета цієї реформи - регіональний розвиток України. Про це сказав  Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час зустрічі з представниками донорських організацій.

"Ми розглядаємо регіональний розвиток як інвестиційну політику, завдяки якій ми зможемо змінити на краще ситуацію в країні", - наголосив він.

Водночас урядовець зауважив, що серйозним питанням залишається обмеженість доступу до фінансових дешевих ресурсів, які можуть бути залучені для підсилення проведення реформ. "Ми розраховуємо на фінансові інструменти, інструмент державно-приватного партнерства, оскільки це підсилить можливості місцевих громад в Україні", - зазначив він. 

"Для нас залишається актуальною експертна допомога, формування комунікаційної стратегії. Без цього страждає як сама реформа, так і кінцевий споживач, до якого якщо і доходить інформація, то дуже розрізнена", - зазначив Геннадій Зубко.

"Зокрема діяльність комунікаційного центру, допомогла б заповнити інформаційні прогалини щодо реформи децентралізації і не давала б політиканам знівелювати роботу по формуванню сильного, спроможного місцевого самоврядування", - сказав Віце-прем’єр-міністр.

"Не менш важливо привернути увагу до того, що на сьогоднішній день офіційно перші місцеві вибори відбудуться в 159 об’єднаних громадах. Все суспільство має стежити за перетворенням цих громад у спроможні, успішні, у лідери своїх регіонів", - наголосив він. 

Геннадій Зубко зауважив, що серйозної підготовки і додаткових знань  потребують представники обласних і районних адміністрацій, бо вони відповідальні на місцях за впровадження реформи.

"Ми розуміємо що потрібно готувати велику кількість людей, які будуть працювати в регіонах, в нових органах місцевого самоврядування. Сьогодні ми фактично переходимо від державного управління до служби в органах місцевого самоврядування", - пояснив він

"Ми потребуємо подальшої скоординованої допомоги ЄС та інших донорів для прискорення впровадження європейських стандартів управління регіональним розвитком", - наголосив Геннадій Зубко.  

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України

16.09.2015

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 

Twitter