This version of the page http://rozvytok.in.ua/3012-2015-09-10-3012 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-13. The original page over time could change.
Глава держави виступає за проведення виборів на всіх підконтрольних українській владі територіях Донбасу — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Глава держави виступає за проведення виборів на всіх підконтрольних українській владі територіях Донбасу

Президент Петро Порошенко виступає за проведення місцевих виборів 25 жовтня на підконтрольній українській владі частині Донбасу. «Я за те, щоб вибори були всюди, за винятком тих районів, які безпосередньо знаходяться на лінії зіткнення і де є загроза спонтанних, неочікуваних обстрілів, де ми просто не зможемо захистити людей», – сказав Глава держави під час засідання Ради регіонального розвитку.

Щодо зазначених територій, то за словами Петра Порошенка, вибори будуть призначені одразу після стабілізації ситуації. «Тільки-но там ситуація буде стабілізована, Верховна Рада призначить дати нових виборів і там», – сказав Президент.

Глава держави зазначив, що питання проведення чи непроведення виборів широко обговорювалося ним з представниками влади на Донбасі. За його словами, приводилися досить вагомі аргументи щодо непроведення голосування. Однак, Президент вважає принциповим забезпечити вільне волевиявлення мешканцям Донбасу. «Я усвідомлюю всі ризики і небезпеки. Найскладнішим у цьому сенсі для мене було прийняття рішення щодо проведення виборів у Маріуполі. Непросте питання. Але це місто стало символом українського Донбасу і не довіряти, не дати можливості висловитися мешканцям Маріуполя щодо майбутньої влади буде несправедливо, в першу чергу, по відношенню до них», – сказав Петро Порошенко.

Президент зауважив, що прибічники непроведення виборів на зазначених територіях висловлювали побоювання щодо результатів голосування. Однак, на переконання Глави держави, це не повинно бути перешкодою для чесного і об'єктивного волевиявлення. «Мені весь час нашіптували, що проголосувати вони можуть якось не так... Але в демократичному суспільстві хіба може це бути підставою для того, щоб не дати вибору? В нас не може бути подвійних стандартів. Я наголошую і впевнений в тому, що вибори мають пройти. Як люди проголосують, так і буде. Воля виборців для мене – Закон», – підкреслив Глава держави і подякував ЦВК за ухвалення відповідного рішення.

Президент також зауважив, що право обирати своїх представників на чесних, прозорих і демократичних виборах – це те, що докорінним чином відрізняє Україну від політичної культури окупованих Росією територій: «Там люди такого базового права геть позбавлені».

Глава держави зазначив, що так звані вибори в «ДНР» та «ЛНР» «навіть фарсом назвати не можна». «Коли голосують під дулами автоматів – це вже не фарс, а справжня трагедія», – зазначив Петро Порошенко.

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента України

Twitter