This version of the page http://rozvytok.in.ua/3394-2016-07-13-3394 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-12. The original page over time could change.
Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році

В´ячеслав Негода привітав переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році

До  15 жовтня 2016 триває подання заявок на конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році.

Конкурсний відбір проводитиметься за темами:

  1. Стимулювання економічної активності, створення робочих місць,
  2. Об’єднання територіальних громад,
  3. Центри надання адміністративних послуг.

Метою Конкурсу є відбір, відзначення і поширення кращих практик органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій. (реалізації проекту, програми, комплексу заходів під час здійснення яких отримано позитивні практичні результати).

Враховуючи досвід організації Конкурсу минулих років та перші результати реформи місцевого самоврядування, Мінрегіоном внесено зміни до Положення про Конкурс, зокрема, удосконалено критерії оцінювання практик, додано номінацію «сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад».

З проектами переможцями Конкусу минулих років можливо ознайомитися за посиланням.

Конкурс проводиться у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

 Прийом заявок (у форматі Microsoft Word) триває до 30 вересня на адресу Best.Practice.Ukraine@coe.int .

 Заявка супроводжується листом органу місцевого самоврядування за підписом його керівника. Супровідний лист (з підписом та печаткою) у сканованому вигляді має бути надіслано електронною поштою одночасно із заявкою.

Детальніше ТУТ

Окремі поради для районних та обласних рад з підготовки заявки на Конкурс від експерта Ради Європи Ігоря Арам'юка.

Суттєвий момент для районних та обласних рад: 

Ви також можете (і маєте!) бути заявниками за другою (Об'єднання громад) та третьою (ЦНАПи) темами цьогорічного Конкурсу.

Про це було зазначено на нараді-семінар, що проводила УАРОР та команда Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку у  смт. Затока. Інформація про нараду-семінар за посиланням http://rozvytok.in.ua/3469-2016-09-19-3469

Районні/Обласні ради можуть внести (а деякі вже вносять!) суттєвий внесок у процес об'єднання громад у своєму регіоні: це і узгодження інтересів громад в цьому складному процесі, і коректна та ініціативна робота над перспективним планом, і ... (ви самі краще знаєте). 

Районні/Обласні ради також можуть брати (і беруть!) участь у створенні Центрів надання адміністративних послуг: майном, коштами, іншими ресурсами. Фахівці, які займаються ЦНАПами, говорять про те, що є успішні практики створення міськрайонних центрів, є добрі приклади співпраці різних рівнів МС, такі як надання обласною радою майна під міський ЦНАП тощо.

Відтак, хибною є думка про те, що цьогоріч районні та обласні ради можуть подаватися лише за першою темою (Стимулювання економічної активності, створення робочих місць)!

Мінрегіон і Конкурсну комісію дуже й дуже цікавить успішний досвід районів та областей та ваші заявки з усіх трьох тем Конкурсу! Наразі, маєте ще дні, щоби такі заявки написати та надіслати. Успіхів!

Twitter