This version of the page http://rozvytok.in.ua/3346-2016-06-07-3346 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-12. The original page over time could change.
Наступний крок після голосування за судову реформу – конституційні зміни щодо децентралізації, — Геннадій Зубко — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Наступний крок після голосування за судову реформу – конституційні зміни щодо децентралізації, — Геннадій Зубко

Після ухвалення парламентом змін до Конституції щодо правосуддя, наступним кроком має стати прийняття відповідних конституційних змін у частині децентралізації. Це вирішальний крок, оскільки він виведе реформу на зовсім інший рівень. Ми будемо  рухатись не лише до створення об’єднаних територіальних громад, а й до формування виконкомів. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадій Зубко під час семінару із заступниками голів ОДА щодо децентралізації.

«Відтак маємо активно працювати у двох напрямах. Регіональний розвиток, що є головною метою ОТГ.  А також децентралізація повноважень, яка обумовить спроможність громад. Тож кожен регіон має розробити для себе чітку маршрутну карту для того, що б у жовтні вже отримати конкретні результати. Гальмування цих процесів буде розцінюватись як саботаж реформи. Реформа децентралізації  – це постійний контакт між Урядом, парламентом та місцевою владою,  — зазначив Геннадій Зубко

Він відзначив, що Україна досягла відчутних успіхів у децентралізації влади, реформуванні місцевого самоврядування та територіальній організації влади. Серед них, зокрема, здійснення бюджетної та податкової децентралізації. Внаслідок цього у 2015-му доходи місцевих бюджетів зросли на 42% (до 29,6 млрд гривень), а за січень-квітень поточного року приріст склав 46,8% (+13,3 млрд).

«Загалом утворено 172 ОТГ, до складу яких увійшло 847 сільських, селищних, міських рад. Прийнято Закон «Про співробітництво територіальних громад», на підставі якого більше 200 ОТГ взяли участь у вирішенні  проблемних питань соціально-економічного розвитку територій. Обрано понад 100 старост, запроваджено Геопортал адміністративно-територіального устрою в режимі дослідної експлуатації з вільним доступом», — відзначив Геннадій Зубко.

02.06.2016

За матеріалами Веб-сайта Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Twitter