This version of the page http://www.newproducts.ua/Press/News/5328 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-12. The original page over time could change.
ГК "Нові продукти" представляє другу частину скульптурного проекту «МÁРÁ» Катерини Бучацької і Віталія Кохана
UA
RU
EN

ГК "Нові продукти" представляє другу частину скульптурного проекту «МÁРÁ» Катерини Бучацької і Віталія Кохана

13.02.2017

ГК "Нові продукти" представляє другу частину скульптурного проекту «МÁРÁ» Катерини Бучацької і Віталія Кохана
 

14 лютого в Port creative hub відкриється друга частина скульптурного проекту «МÁРÁ» Катерини Бучацької і Віталія Кохана. Виставка є своєрідним звітом про роботу митців під час резиденції у PortArtStudio.

Обидві частини проекту молодих художників мають на меті дати відповідь на питання, чим є сутність образів скульптури, де ці образи існують: в нашій уяві, у фізичному об’єкті чи в його зображенні? І якщо перша частина проекту, представлена у грудні 2016 року, являла собою фотографію, яка відтворювала виставковий простір і розташовані в ньому скульптури, то у другій художники показують реальні об’єкти.

«Друга Мара насправді не така вже й друга, а та сама. Вже зі скульптурами. Тими ж. Але іншими» – коментує співавторка проекту, художниця Катерина Бучацька.

Кураторка студії Валерія Карпань додає: «Автори працюють з темою співвідношення художніх образів і їх сприйняття, звертаючись до, здавалось би, традиційного медіа – скульптури. Проте зазвичай аудиторія попередньо зустрічається з проектом не у виставковому, а в інформаційному просторі. Тому в експозиції відбувається неспівпадіння очікуваного і побаченого. З’являється примарне відчуття що ми не можемо відрізнити художнє дослідження від кінцевого результату, яким ми звикли завершувати будь-який процес».

Адреса Port creative hub: вул. Набережно-Хрещатицька 10 А.

Час роботи експозиції: 14 лютого — 26 лютого, з 12.00 до 19.00.

Інформація:

Катерина Бучацька – художниця, народилась і працює в Києві. Закінчила НАОМА, відділення монументального живопису. Володарка спеціальної премії Yorkshire Sculpture Park (2012), учасниця резиденції KYIV AIR (2013).

Віталій Кохан – художник, народився у Сумах, живе і працює в Харкові. Закінчив ХДАДМ, відділення монументального живопису. Автор персональних виставок у галереях Харкова, Львова та Сум. Постійний учасник міжнародного лендарт-симпозіуму «Простір прикордоння» у селі Могриця.

Виталий Кохан ­– художник, родился в Сумах, живет и работает в Харькове. Окончил ХГАДИ, отделение монументальной живописи. Автор персональных выставок в галереях Харькова, Львова и Сум. Постоянный участник международного лендарт-симпозиума «Пространство пограничья» в с.Могрица.