This version of the page http://rozvytok.in.ua/3580-2017-02-09-3580 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-11. The original page over time could change.
Прийнято Закон України "Про службу в органах місцевого самоврядування" у новій редакції — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку
Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Прийнято Закон України "Про службу в органах місцевого самоврядування" у новій редакції

9 лютого 2017 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону України реєстр. №2489 «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Метою, якого є  встановлення нових правових та організаційних засад служби в органах місцевого самоврядування як професійної та політично неупередженої діяльності на благо держави і громади, а також для гарантування реалізації громадянами України права рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування. 

Проектом Закону передбачається створення правових передумов для:

-  підвищення престижності служби в органах місцевого самоврядування;

- врегулювання статусу службовця органу місцевого самоврядування;

-  рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування виключно на основі заслуг;

-  прозорого прийняття на службу до органів місцевого самоврядування;

-  стимулювання кар’єрного зростання;

-  деполітизації;

-  нової моделі оплати праці, що мінімізує суб`єктивізм керівника;

-  впровадження ефективного механізму запобігання корупції;

-  підвищення рівня соціального та матеріального захисту службовців. 

Проект Закону передбачає запровадження відповідних новацій у службі в органах місцевого самоврядування, зокрема такі:  перерозподіл посад служби в органах місцевого самоврядування на службовців та виборних посадових осіб місцевого самоврядування; передбачення положень щодо особливостей проходження служби виборними посадовими особами місцевого самоврядування; новий поділ посад в органах місцевого самоврядування на категорії; вимоги до політичної неупередженості службовців; вимоги до рівня професійної компетентності особи, яка претендує на зайняття посади в органах місцевого самоврядування; порядок проведення конкурсу; новели щодо оплати праці, преміювання та заохочення.

Під час розробки цього проекту Закону експертами Ресурсного центру проводились засідання круглих столів  з обговрення  його окремих положень та готувались відповідні висновки з пропозиціями.

Початок напрацювання нової редакції цього Закону було покладено під час експертного обговорення на засіданні круглого столу практики застосування зазначеного Закону приуроченого до 10 річниці дії цього Закону, який відбувся у 2011 році в Академії муніципального управління.

За цей проект Закону проголосував 253 народний депутат (поіменне голосування). 

 

 

Twitter