• UA
  • EN
  • RU

ПРЕС-ЦЕНТР

  • НОВИНИ
  • БЮРО В ЗМІ
  • ПУБЛІКАЦІЇ
  • НОВИНИ ПРАВА
  • КОНТАКТИ ПРЕС-СЛУЖБИ
ПУБЛІКАЦІЇ
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
30 грудня 2014

«Юридична газета» публікує статтю Арсена Мілютіна та Антона Сінцова щодо оскарження в судовому порядку постанов суду у справах про порушення митних правил

В умовах адаптації українського законодавства до європейських стандартів право фізичних і юридичних осіб на судовий захист своїх прав, свобод та інтересів, вимагає його обов’язкового дотримання та виконання. Разом з тим, як свідчить практика, реалізація права на судовий захист у справах про порушення митних правил є ускладненою через правові суперечності та неузгодженість окремих норм.

30 грудня 2014

«Юридична газета» публікує статтю Володимира Ткаченко щодо нового закону про прокуратуру

Одним із найбільш очікуваних і актуальних законів, які встигла прийняти Верховна Рада України Сьомого скликання, є Закон України від 14 жовтня 2014 року № 1697-VII «Про прокуратуру» (далі – також Закон), який набирає чинності з 25 квітня 2015 року.

25 грудня 2014

Аналітичне видання «ЮРИСТ&ЗАКОН» публікує статтю Олега Бойчука: «Регулювання нерухомості: підсумки 2014 року та перспективи на 2015 рік» (російською мовою)

25 грудня 2014

Аналітичне видання «ЮРИСТ&ЗАКОН» публікує статтю Оксани Франко: «Підсумки року у сфері конкурентного права» (російською мовою)

23 грудня 2014

«Юридична Газета» публікує статтю Вікторії Подворчанської: «Взаємодія спеціалістів охорони здоров’я та фармацевтичних компаній»

Важливість етичної поведінки у сфері охорони здоров'я важко переоцінити, адже рішення, які щоденно приймають спеціалісти охорони здоров’я, безпосередньо впливають на якість життя людей. Серед значного різноманіття етичних питань, які є актуальними для цієї галузі, суттєву роль має взаємодія між спеціалістами охорони здоров’я та фармацевтичними компаніями. Співпраця між ними безумовно необхідна, проте вона не повинна створювати конфлікту інтересів для спеціаліста охорони здоров’я, впливати на об’єктивність його рішень або ставити під сумнів базовий принцип, за яким найвищий пріоритет завжди надається потребам та інтересам пацієнта.

18 грудня 2014

Аналітичне видання «ЮРИСТ & ЗАКОН» публікує статтю Таліни Кравцової про порядок отримання свідоцтва про народження дитини, народженої в США (російською мовою)

18 грудня 2014

Контракти.UA публікує статтю Таліни Кравцової про те, як убезпечити майно, якщо ви перебуваєте у шлюбі, від посягань третіх осіб

17 грудня 2014

Колонка Арсена Мілютіна в «Юридичній газеті» присвячена питанням судової реформи

Станом на цей час процес реформи трохи затьмарений «темною стороною сили». Стадія підготовки невідома. На сайті Венеціанської комісії є повідомлення про те, що міністр юстиції України звернувся із проханням проаналізувати проект закону про судоустрій та статус суддів, та текст проекту поки недоступний. На сайті Мін’юсту такої інформації поки немає.

09 грудня 2014

«Юридична газета» публікує статтю Наталії Спиридонової «Проблемні питання прав інтелектуальної власності роботодавця на об'єкти ІВ, створені працівниками»

Законодавство України містить численні прогалини та суперечності у сфері регулювання прав інтелектуальної власності (ІВ) роботодавця на трудову інтелектуальну власність, тобто об’єкти інтелектуальної власності (ОІВ), створені працівниками у зв’язку з виконанням трудового договору. Це важливо пам’ятати при оформленні трудових відносин з відповідним працівником.

02 грудня 2014

Колонка Арсена Мілютіна в «Юридичній газеті» присвячена питанням судової реформи

Шановні колеги, продовжуємо інформувати про просування судової реформи. Станом на 18 листопада 2014 р. робоча група (РГ) на базі адміністрації Президента на чолі з Олексієм Філатовим затвердила стратегію реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів (далі - Стратегія).

18 листопада 2014

«Юридична газета» публікує статтю Ксенії Корюкалової «Етика представників сторін у міжнародному арбітражі: боротьба з недобросовісною поведінкою набирає обертів»

Етика юристів - тема досить суперечлива та не найцікавіша для багатьох українських правників. Можливо, це частково пов’язано з тим, що в Україні набуття права на заняття адвокатською діяльністю не є обов’язковою умовою допуску до юридичної практики, тому значна частина практикуючих юристів взагалі формально не пов’язані з будь-якими правилами професійної етики.

18 листопада 2014

Колонка Арсена Мілютіна та Сергія Гребенюка в «Юридичній газеті», присвячена питанням судової реформи

Шановні колеги! Вітаю у новій колонці «Юргазети», яка буде присвячена проблематиці судової реформи. Ми з колегою Сергієм Гребенюком будемо інформувати читачів про просування судової реформи, про те, які висуваються пропозиції, їх авторів та критиків. Своїм завданням ми бачимо відкриття широкої, професійної та відкритої дискусії про очікування від реформи.

11 листопада 2014

«Юридична газета» публікує статтю Олега Бойчука «Супровід M&A проектів: з чим стикається на практиці корпоративний юрист»

Класичний M&A проект, який відбувається «по підручнику», на практиці зустрічається не завжди. Особливо в Україні у наш час. Тому в цьому коментарі згадаємо деякі практичні особливості, які відрізняють сучасні M&A проекти у нашій країні.

11 листопада 2014

«Юридична газета» публікує статтю Олександри Євстаф’євої і Тараса Чернікова про поняття і особливості корпоративного правління у різних видах господарських товариств

Говорячи про різні види господарських товариств, маємо на увазі, перш за все, товариства з обмеженою відповідальністю та акціонерні товариства. Адже решта видів господарських товариств (такі, як повне, командитне товариство, товариство з додатковою відповідальністю) в Україні якось не прижилися, незважаючи на намагання держави шляхом «нав’язування» заохотити до їх використання компанії, що ведуть певні види діяльності (наприклад, повне товариство для недержавних ломбардів).

04 листопада 2014

«Юридична газета» публікує статтю Юрія Некляєва щодо процесуальних питань добровільного та примусового поділу майна подружжя

Досить часто поділ майна подружжя супроводжується тотальним непорозумінням чоловіка і дружини й значною кількістю негативних емоцій. Більше того, коли мова йде про розподіл грошей або нерухомості, ситуація переходить у юридичну площину і супроводжується судовими провадженнями.

  • 1
  • 2
  • 3