This version of the page http://rpr.org.ua/?p=8733 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-02. The original page over time could change.
4608 – Реанімаційний Пакет Реформ

№4608 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій

Мета законопроекту

Метою проекту акта є створення справедливої системи пенсійного забезпечення шляхом переходу на єдиний принцип нарахування пенсій. Проект Закону систематизує умови пенсійного забезпечення, які на сьогодні розпорошені в понад 20 законах. У рамках реалізації проекту Закону передбачається удосконалити солідарну систему шляхом звільнення її від невластивих для виплат, зокрема, пов’язаних із фінансуванням пенсій, призначених на пільгових умовах та за вислугу років. Також пропонується законодавчо врегулювати питання виплати пенсій за кордон та пенсій по інвалідності від нещасного випадку на виробництві. Пропонується запровадити з 1 липня 2017 року накопичувальну систему пенсійного страхування за накопичувальними професійними пенсійними програмами для окремих категорій осіб віком молодше 35 років. З 1 липня 2018 року розпочнеться сплата роботодавцем страхових внесків до накопичувальної системи пенсійного страхування за накопичувальними професійними пенсійними програмами, на користь для працівників, що мають право на призначення пенсії за вислугу років.

Дата реєстрації
06.05.2016
Актуальний етап проходження
На розгляді в комітетах

Участь у розробці

Законопроект на сайті Верховної ради України