This version of the page http://www.pstu.edu/index.php?id=137 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-30. The original page over time could change.
Приазовський державний технічний університет | Лучшие университеты и ВУЗы Украины - второе высшее образование в Украине: Факультет інженерної та мовної підготовки



ISO 9001 ISO 14001
Loading


Економічний факультет
Енергетичний факультет
Металургійний факультет
Соціально-гуманітарний факультет
Факультет інженерної та мовної підготовки
Кафедра іноземних мов
Кафедра загальноосвітніх дисциплін
Кафедра гуманітарних дисциплін і мовної підготовки іноземних громадян
Факультет інформаційних технологій
Факультет машинобудування та зварювання
Факультет транспортних технологій

Ресурси ПДТУ

  • Науково-технічна бібліотека
  • Навчально-методичні матеріали ПДТУ
  • Портал дистанційоного навчання
  • Електронний репозиторій ПДТУ
  • Електронний каталог НТБ
  • Інформаційний портал

Відеофільми

Фотопрогулянка
Send this page to a friend Повідомити про помилку. 07-03-2017 05:31
Факультет інженерної та мовної підготовки
Положення про факультет інженерної та мовної підготовки

Факультет інженерної та мовної підготовки

Сагіров Юрій Георгійович
декан факультету
інженерної та
мовної підготовки,
академік ПТ АН України,
кандидат технічних
наук, доцент

Історія факультету

Навчання іноземних громадян у Приазовському державному технічному університеті (ПДТУ) почалося в 1973 році. Тоді до Ждановського металургійного інституту (колишня назва Приазовського державного технічного університету) було зараховано 11 польських, 9 німецьких і монгольських студентів. Уже за 5 років ці студенти успішно закінчили інститут, отримали дипломи і повернулися на Батьківщину висококваліфікованими фахівцями.

З 1973 року і дотепер у нашому університеті пройшли навчання понад 1500 іноземних громадян. Дипломи фахівців і магістрів отримали понад 820 студентів-іноземців; свідоцтва про закінчення курсу мовної підготовки – 650 іноземних слухачів. На підставі цих свідоцтв іноземні громадяни продовжили навчання в ПДТУ та інших вищих навчальних закладах України. Понад 70 іноземних громадян закінчили аспірантуру й докторантуру ПДТУ, 19 із яких захистили дисертації на кафедрах чавуну, металургії стали, металознавства й термообробки, теплофізики та багатьох інших. Поряд із традиційними формами навчання широкого поширення в ПДТУ набула практика стажувань, що дало можливість більше ніж 30 іноземним студентам підвищити рівень володіння російською мовою і вдосконалити знання в технічній, математичній та інших галузях науки.

З часом Приазовський державний технічний університет перетворився на потужний центр підготовки фахівців-міжнародників для зарубіжних країн. Географія прийому іноземних громадян постійно розширювалася. За більше ніж 40-річний період у ПДТУ навчалися студенти з 68 країн світу: Польщі, Німеччини, Куби, Греції, Китаю, Туреччини, Індії, Афганістану, В'єтнаму, Камеруну, Кенії, Боснії і Герцеговини, Венесуели, Йорданії, Сирії , Єгипту, Монголії, Марокко, Тунісу, Перу, Танзанії, Ефіопії, Колумбії, Туркменістану, Азербайджану, Узбекистану й багатьох інших держав.

Навчально-виховним процесом іноземних громадян, їхньою адаптацією до нових умов життя, побутовими проблемами іноземних студентів у різні роки опікувалися досвідчені декани, кожен із яких зробив вагомий внесок у цю складну і водночас цікаву роботу: Діана Федорівна Рогаєва (1973-1976 рр.); Олексій Іванович Бєлий (1976-1981 рр.); В'ячеслав Іванович Роянов (1981-1983 рр.); Олександр Якович Майструк (1983-1986 рр.); Федір Андрійович Гаврилов (1986-1997 рр.); Віталій Миколайович Євченко (1997-2004 рр.); Ірина Федорівна Марченко (2004-2010 рр.).

З 2009 року починається новий етап у підготовці іноземних громадян у Приазовському державному технічному університеті – за наказом ректора В’ячеслава Степановича Волошина створюється Факультет інженерної та мовної підготовки, до складу якого входить три кафедри: «Гуманітарні дисципліни і мовна підготовка іноземних громадян», «Загальноосвітні дисципліни», «Іноземні мови». З 2010 року і дотепер факультет очолює кандидат технічних наук, доцент Юрій Георгійович Сагіров.

Сьогодні на факультеті працюють досвідчені викладачі, які мають великий (від десяти до двадцяти п’яти років) стаж роботи з іноземними студентами. Більшість із них є авторами посібників, схвалених і рекомендованих  Міністерством освіти і науки України для мовної підготовки іноземних студентів. Факультет має сучасну матеріально-технічну базу, власний аудиторний фонд, відповідне методичне забезпечення.

Колектив факультету завжди готовий надавати професійну допомогу іноземним громадянам, які прагнуть отримати якісну мовну підготовку й здобути гідну освіту!!!

Вимоги до абітурієнта

Університет приймає на навчання іноземних громадян, які перебувають в Україні на законних підставах, мають запрошення на навчання (оформлює запрошення деканат), а також:

  • повну середню освіту для навчання на підготовчих курсах і отримання ступеня «бакалавр» (за умови володіння українською (російською) мовою);
  • вищу базову освіту (на основі диплома бакалавра з урахуванням встановлення еквівалентності документів про освіту) для подальшого отримання ступеня «магістр».

Для зарахування до університету іноземний громадянин подає такі документи:

  1. Запрошення;
  2. Заяву-анкету;
  3. Оригінал і копію документа про попередню освіту;
  4. Оригінал та копію документа (додатка до документа про освіту), у якому міститься інформація про рівень його успішності з навчальних дисциплін;
  5. Академічну довідку, видану іноземним / українським навчальним закладом (у разі переведення або поновлення на навчання, починаючи з 2-ого курсу);
  6. Оригінал та копію документа, у якому міститься інформація про зміст навчальної програми з попереднього ступеня вищої освіти, отримані кредити, тривалість навчання та успішність (при вступі для отримання ступеня магістра або післядипломної освіти);
  7. Копію паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства;
  8. Дійсний поліс медичного страхування (крім іноземців, що прибули з країн, з якими укладено угоди про безоплатне надання екстреної медичної допомоги);
  9. 12 фотокарток розміром 3,5 х 4,5 мм (матові).

Іноземці, які вступають до аспірантури, додатково подають реферат з обраної наукової спеціальності або офіційно засвідчений за місцем роботи / навчання кандидата список опублікованих наукових праць і винаходів.

Документи, зазначені в підпунктах 2 – 6 цього пункту, повинні бути перекладені українською мовою з нотаріальним засвідченням перекладу.
Документи повинні бути засвідчені в країні їх видачі в спосіб, який офіційно застосовується в цій країні для такого засвідчення, і легалізовані відповідною закордонною дипломатичною установою України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Навчання в університеті

Для іноземних громадян, які не володіють українською (російською) мовою, працює підготовче відділення, де протягом одного навчального року вони можуть отримати мовну підготовку, необхідну для подальшого навчання в ПДТУ (або іншому виші України). Іноземні громадяни можуть обрати один із чотирьох напрямів мовної підготовки,: інженерно-технічний, гуманітарний, медичний, економічний. Кожна програма підготовки включає обов’язкове вивчення української (російської мови), а також, залежно від напряму, – математики, фізики, хімії, інформатики, креслення і т. д.

Після закінчення підготовчого відділення студенти складають випускні іспити й отримують свідоцтво державного зразка, яке надає їм право продовжити навчання у вищих навчальних закладах України для здобуття освітніх ступенів: «бакалавр» і «магістр», наукових ступенів: «доктор філософії», «доктор наук».
Академічний рік починається 1 вересня і закінчується 30 червня. Період навчання для отримання освітнього ступеня «бакалавр» – 4 роки, «магістр» – 1,5 року (за наявності диплома бакалавра).

Аспірантура і докторантура

Іноземні громадяни приймаються в аспірантуру і докторантуру ПДТУ для підготовки і захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії або доктора наук. Період навчання – 4 роки за наявності сертифіката про закінчення підготовчого відділення.

У ПДТУ функціонують спеціалізовані ради із захисту кандидатських і докторських дисертацій у таких галузях науки, як: економіка, механіка, металургія і транспорт, зварювання.

Стажування та практика

Іноземні громадяни та студенти мають можливість пройти стажування та практику зі спеціальностей, за якими відбувається навчання в ПДТУ. Терміни і вартість стажування або практики визначається індивідуально відповідно до чинного законодавства.

Іноземні громадяни, які проходять навчання, практику або стажування в ПДТУ, забезпечуються гуртожитком. Це сучасний гуртожиток блочного типу. У кожному блоці – 4 вмебльовані кімнати, 1 кухня, туалети з умивальниками і душова кімната. У гуртожитку є все необхідне для комфортного проживання: цілодобова охорона; пральня; підключення до мережі Інтернет.

Для активних студентів працюють різноманітні спортивні секції.

Вартість і оплата

Вартість навчання

  1. на підготовчому відділенні – 700 доларів за весь курс навчання;
  2. бакалаврат – 900-1300 доларів за кожен рік навчання;
  3. магістратура – до 2200 доларів за весь курс навчання (1,5 року).

ПДТУ не надає стипендій і грантів іноземним студентам, якщо інше не передбачено міжнародними угодами.

Вартість проживання в гуртожитку:

  • 350 доларів США на рік (з однієї людини в двомісному номері);
  • 550 доларів США на рік (одномісний номер).

Перелік вітчизняних суб'єктів підприємницької діяльності, з якими укладені договори (контракти) про організацію навчання іноземців, та іноземних партнерів:

  1. Товариство з обмеженою відповідальністю «Адванта», директор Голубов Євген Анатолійович (м. Запоріжжя).
  2. Товариство з обмеженою відповідальністю «Ендеріт Едюкаціонем Консульторес», директор Гапон Вікторія Олегівна (м. Миколаїв).
  3. Товариство з обмеженою відповідальністю «Український консиліум міжнародної освіти», директор Ізюмський Михайло Вікторович (м. Київ)

 

Кафедри факультету:

  • Кафедра іноземних мов
  • Кафедра загальноосвітніх дисциплін
  • Кафедра гуманітарних дисциплін і мовної підготовки іноземних громадян

Invest in Istanbul Turkey hd film izle full dizi izle hd film izle hd film izle dizi izle porno haber guncel haber haberler gundem escort son dakika