This version of the page http://kovalska.com/ua/tehnologiyi-ta-obladnannya (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-29. The original page over time could change.
Технології та обладнання | ПБГ Ковальська
  • ua
  • ru
  • en

Технології та обладнання

Промислово-будівельна група «Ковальська» крокує в ногу з часом, а тому впевнено впроваджує останні наукові та технологічні досягнення на своїх підприємствах, розширюючи таким чином номенклатурний ряд продукції та підвищуючи її якість. 

Технологічна лінія «Екструдер» від компанії Nordimpianti System S.r.l. (Італія)

У червні 2012 року запущена надсучасна повнокомплектна лінія «Екструдер» з виробництва багатопорожнинних плит перекриття безопалубного формування. Постачальником формувального комплексу «Екструдер» стала відома італійська компанія-виробник Nordimpianti System S.r.l. Проектна потужність лінії «Екструдер» – 500-540 метрів погонних багатопорожнинних плит перекриття на добу, що дозволяє забезпечити потреби практично будь-якого об’єкту в зазначені строки. До того ж, завдяки беззаперечним перевагам багатопорожнинних плит перекриття, стає можливим більш вільне проектування внутрішнього простору будівлі, втілення складних фасадних та об’ємно-планувальних рішень. Вироби мають високі звукоізоляційні та вогнетривкі характеристики. Плити легші за традиційні на 3-5% за рахунок більшого показника порожнистості зі збереженням міцності. Наприклад, вага однієї плити довжиною 7 м складає всього 298-300 кг на кв. м. Тобто, використовуючи багатопорожнинні вироби, кожен квадратний метр поверхового будинку можна полегшити на 8-10 кг, що значно зменшить навантаження на фундамент будівлі.

Промислово-будівельна група «Ковальська» має багаторічний досвід успішної діяльності на ринку будівельних матеріалів. За роки продуктивної роботи в цій сфері підприємства Групи забезпечили якісними залізобетонними виробами значну кількість будмайданчиків України. Довіра численних партнерів, які співпрацюють з Групою на основі довгострокових договірних відносин, – це гарантія високої якості продукції та її абсолютна відповідність вимогам ДСТУ. 

Високотехнологічне обладнання для виготовлення бруківки та будівельних блоків від HESS AAC Systems BV (Німеччина)

ПБГ «Ковальська» однією з перших встановила вібропресувальні уставки Hess для випуску бетонної бруківки та блоків на підприємстві «Бетон Комплекс».

Перша установка Multimat RH 1500-2 VA для виробництва тротуарної плитки і будівельних блоків була встановлена у 2006 році, що значно розширило можливості підприємства по випуску конкурентоспроможної продукції. 

Наступна, більш вдосконалена модель Multimat RH 1500-3 VA, почала працювала на заводі «Бетон Комплекс» у березні 2011 року, завдяки чому потужності заводу збільшилися майже вдвічі – до 90 тис. куб. м будівельних блоків або 800 тис. кв. м вібропресованої бетонної тротуарної плитки. Такою кількістю плитки можна облаштувати площу більше ста олімпійських стадіонів! 

Але на цьому можливості обладнання Hess не вичерпуються. Через півроку на ньому освоюється новий вид продукції – елементи ландшафтного дизайну під торговельною маркою Avenu Decor, представлені двома видами продукції. Перший – це тротуарна плитка «Ф'южн», зовнішня поверхня якої обробляється сталевим дробом, робить її дуже подібною до природного каменю. Інший напрям обробки отримав назву «Рустік». Завдяки спеціальному обладнанню, яке розколює продукцію на кілька частин, утворюються вироби з фактурою подібною до розколу натурального каменю. 

Декоративні бетонні вироби мають різноманітну форму, колір і витончену поверхню під натуральний камінь. Безперечно, що висока якість виробів та їх неповторний привабливий дизайн задовольняють найвибагливіші смаки покупців.

Технологія безвідходного виробництва за принципом рециклінгу

Мокра переробка залишків будівельних сумішей, екологія та економія – вже давно є векторами розвитку європейського будівництва, на яке орієнтується Промислово-будівельна група «Ковальська».

Саме тому усі підприємства Групи обладнані барабанними рециклінговими установками, що призначені для промивання та видалення залишків товарних сумішей з автобентоновозів з відокремленням заповнювачів від розчинової частини. 

Переваги рециклінгу очевидні: 

1. Переробка, промивання, сортування та вторинне використання інертних матеріалів та залишків розчинової частини. 
2. Відсутність витрат на вивіз та утилізацію залишків за межі підприємства.
3. Захист навколишнього середовища від забруднення залишками промислового виробництва;
4. Зниження витрат будівельних матеріалів;
5. Відсутність необхідності в механічному чищенні міксерів, що продовжує час їх експлуатації та полегшує технічне обслуговування.

Рециклінг залишків будівельних сумішей екологічний та ефективний спосіб управління виробничими матеріалами, що значно дозволяє скоротити часові і фінансові витрати.

Обладнання для виготовлення бетонних кілець «євро-стандарту» (Польща)

На «Заводі ЗБК ім. С. Ковальської» введено в дію лінію для виробництва кілець, що використовуються для облаштування різних за призначенням колодязів, діаметром 1 м та 1,5 м.

Формувальне устаткування складається з вібропресу UFK-2.0, а також наповнювача бетонної суміші ZMB-2.0 та низки допоміжних елементів, які покращують технічні та естетичні параметри виробів.

Відтепер процес виробництва кілець став більш механізованим, що дозволяє підприємству виготовляти до 40 виробів на добу, що становить приблизно 1200 колодязних кілець на місяць.