This version of the page http://www.henkel.ua/company (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-26. The original page over time could change.
Компанія
Моя Колекція
  • Додати до Моя Колекція
  • Поділитися
  • Роздрукувати сторінку
  • Open Search Close Search
  • Open Menu Close Menu

Компанія

Компанія «Хенкель» є світовим лідером у створенні інноваціям, провідних брендів та технологій у трьох бізнес-напрямках: Adhesive Technologies «Клейові технології», Beauty Care «Косметичні Засоби» та Laundry & Home Care «Засоби для прання та догляду за оселею».

Стратегія

Наші стратегічні пріоритети створюють майбутнє

Корпоративна культура

«Створення стійкої цінності» – це наша ціль і завдання, що об’єднують всіх, хто працює в компанії «Хенкель».

Компанія «Хенкель» працює по всьому світу з добре збалансованим і диверсифікованим портфелем. Компанія займає лідируючі позиції з трьома бізнес-підрозділами промислових і споживчих підприємств завдяки міцним торговим маркам, інноваціям та технологіям.  Бізнес-напрямок Adhesive Technologies «Клейові технології» компанії «Хенкель» – глобальний лідер на ринку клейових матеріалів – в усіх сегментах галузі по всьому світу. У сегментах Beauty Care «Косметичні Засоби» I Laundry & Home Care «Засоби для прання, догляду за оселею» омпанія «Хенкель» займає провідні позиції на багатьох ринках та в різних категоріях по всьому світу. З моменту заснування у 1876 р. компанія «Хенкель» налічує 140 років успіху. Компанія «Хенкель» дає роботу більш ніж 50 000 осіб по всьому світу – це пристрасна і надзвичайно багатонаціональна команда, об’єднана сильною корпоративною культурою, спільною метою створювати стійку вартість і спільні цінності. Як визнаний лідер у сфері соціальної та екологічної відповідальності, компанія «Хенкель» займає провідні позиції за багатьма міжнародними індексами і рейтингами. Привілейовані акції компанії «Хенкель» внесені в німецький фондовий індекс DAX.

Хенкель в Україні нараховує приблизно 800 співробітників, 5 об’єктів, на яких поєднуються виробничі і службові приміщення, а також Хенкель надає своє ім’я багатьом фірмовим продуктам, якими ви регулярно користуєтеся, наприклад, Ceresit або Persil. В Україні ми працюємо в рамках всіх трьох стратегічних напрямків бізнесу Хенкель: Adhesive Technologies «Клейові технології»,  Beauty Care «Косметика» та Laundry & Home Care «Засоби для прання та догляду за оселею».

3:04min.

Corporate Video

Henkel in less than 4 minutes

19.09.14

Перегляди:

Наші бізнес-підрозділи

Adhesive Technologies «Клейові технології»
Ключовий бренд

Ceresit

Beauty Care «Косметичні Засоби»
Ключовий бренд

Schwarzkopf

Laundry & Home Care «Засоби для прання та догляду за оселею»
Ключовий бренд

Persil

Різноманітність та залученість

Компанія «Хенкель» працює по всьому світу з добре збалансованим і диверсифікованим портфелем. Компанія займає лідируючі позиції з трьома бізнес-підрозділами промислових і споживчих підприємств завдяки міцним торговим маркам, інноваціям та технологіям. Бізнес-напрямок Adhesive Technologies «Клейові технології» компанії «Хенкель» – глобальний лідер на ринку клейових матеріалів – в усіх сегментах галузі по всьому світу. У сегментах Laundry & Home Care «Засоби для прання, догляду за оселею» і Beauty Care «Косметичні Засоби»компанія «Хенкель» займає провідні позиції на багатьох ринках та в різних категоріях по всьому світу. З моменту заснування у 1876 р. компанія «Хенкель» налічує 140 років успіху. Компанія «Хенкель» дає роботу близько 50 000 осіб по всьому світу – це пристрасна і надзвичайно багатонаціональна команда, об’єднана сильною корпоративною культурою, спільною метою створювати стійку вартість і спільні цінності. Як визнаний лідер у сфері соціальної та екологічної відповідальності, компанія «Хенкель» займає провідні позиції за багатьма міжнародними індексами і рейтингами. Привілейовані акції компанії «Хенкель» внесені в німецький фондовий індекс DAX. 

Ми дотримуємося цілеспрямованої політики у створенні ефективних команд, які об’єднують працівників з різних країн. Знання, навички та культурні особливості цих робочих груп мають відповідати потребам ринків та споживачів. Ми впевнені у тому, що урізноманітнення складу робочих груп є стимулом до застосування інноваційних підходів та нових способів розв’язання проблем. Необхідно забезпечити максимально ефективну роботу таких груп за рахунок формування культури залученості та лідерства.

Різноманітність & Врахування індивідуальних особливостей

Наші стратегічні пріоритети
Рейтинги та нагороди
Історія
Глобальна присутність

  • Карта сайта
  • Контакт
  • Дані
  • Правові положення
  • Політика конфіденційності
  • Файли сookie