This version of the page http://ldpu.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-22. The original page over time could change.
Ліберально-демократична партія України -
Головна Контакти Карта сайту




22 червня, 2017
UKR     RUS     ENG



Статут
Програми
Структура партії
Історія
Персоналії
Як стати членом партії



Інститут Лібералізму
Конституційний процес
Конференції та круглі столи
Бібліотека


Світлини
Обличчя партії


Новітня історія ліберальних демократів у форумах
Народні симпатики партії
Вільне слово
Громадський захист
Ваша підтримка
Ліберальна перспектива для України






Володимир Климчук: Слова і смисли. Виміри поетичного світу Тараса Шевченка
14.05.2014  22:17
Слово від Інституту лібералізму Ми мали надію на продовження цієї програмної статті Володимира Климчука, що була опублікована у першому числі журналу “Філософська думка” за 2014 рік. На превеликий жаль, цьому не судилося відбутися. Звертаючи увагу на постать Шевченка, ми зазвичай згадуємо про "ікону" поета-революціонера, безліч монументів, багатослівне шевченкознавство. І менше – про предтечу, апостола незалежності, пророка, "культурний код і символ України". Завдяки, в терміні В. Климчука, інструментальній соціології (попросту шахрайству). Абсолютно унікальна доля раба, викупленого кріпака, художника, світського денді, поета, засланця досі осмислюється. Володимир Климчук своєю статтею повністю "закрив" усе радянське та пострадянське шевченкознавство, визнавши декілька розвідок Єфремова, Скуратівського, Петрова, а з іноземного шевченкознавства - Грабовича. Він намітив декілька напрямків подальших досліджень. Нагадаємо тільки про республіканізм Шевченка, трактування самодержця як втілення Абсолютного Зла, про метафізику поезії, богопошук Шевченка, правовий аспект його слов’янознавства. Повертаємося до тепер уже спадщини Володимира Климчука, яка ще довго буде актуальною.
Детальніше
09.06.2017  21:26 / Коментарі
Інтерв’ю голови ЛДПУ Якова Гольденберга студенту Києво-Могилянської академії Владиславу Гурову
"Представники і Інституту лібералізму, і партії залюбки спілкуються з молоддю, в тому числі з академічною, бо маємо надію, що саме вони змінять країну на краще. Тому я погодився дати коротке інтерв’ю студенту Київо-Могилянської академії Владиславу Гурову, що має увійти в його дипломну роботу на здобуття академічного звання бакалавра політології "Сучасні трансформації ліберальної думки: український контекст". Пан Владислав уважає, що розголошення інтерв’ю не буде заважати захисту роботи (може, й буде сприяти). Виявилось, що так уважає і його наукове керівництво. То і я не був проти".- Яків Гольденберг
06.05.2017  09:26 / Заяви
Звітність у НАЗК
П’ятого травня 2017 року Ліберально-демократична партія України cклала звіт за перший квартал цього року для надання Національному агентству запобігання корупції.
Усі новини
15.06.2017
Адам Кузнєц: Лібералізм і питання благ
"Маємо в Україні картину багатьох громадських структур та окремих лобістів (мало не епідемію лобізму як такого), але не маємо контролю держави зі сторони суспільства. Держава ж за ініціативи високопосадовців та депутатів досить швидко організується у боротьбі з суспільним контролем. Ми вже бачили спроби контролювати антикорупційні структури (які "багатіють" на грантах, коли інші оперують на два і більше порядків більшими величинами). Я вже не кажу про безглуздий контроль партій, що не мають державного фінансування… ВВП не збільшується чверть століття, чому би не перерозподіляти його постійно, причому під гаслами концепції виживання! А ви хочете нас контролювати! "
15.01.2017
Яків Гольденберг: Ліберальні візії та передбачення
Як ми з вами узагальнено говорили в одній з перших бесід, Україна опинилась на розломі, зіткненні цивілізацій. До останнього Майдану не видно було, чи почала країна реально відходити від радянської спадщини. І нині є деякі люди, що називають себе політиками, закликають до “миру” з Московією, торгівлі, дружби, відмові від територій (тобто капітуляції), фізично неможуть вимовити слово “агресор” стосовно Московії та Путіна.Так поводить себе провінційний депутат, що разом з відомим Рабіновичем відпочкував від Опоблоку партію (не буду відволікатися на ідеї, програму тощо). І це після Революції гідності, після більш як двох років інтервенції могутньої Московії. У масі це не тільки агентура ФСБ, хоча і її ім’я – легіон. Досить багато людей хотіли би нічого не міняти, жити як жили, пристосовуватися, нічим не цікавитися.
06.12.2016
Пам’яті Володимира Климчука: перші відгуки (інтерактив)
Цей момент є вирішальним у долі справи, розпочатої паном Володимиром. Свого часу ліберально-демократичний рух шукав місце в серці українців – і знайшов його. Місце в серці пана Климчука. Рух, очолюваний ним на початках, досі зберіг головні риси нашого Першого Голови. Толерантність, повага, вміння слухати, віру в вільну людину.
Усі публікації

08:37 Порошенко розповів про деокупацію України після зустрічі з Трампом
08:17 Під Маріуполем окупанти застосували важку артилерію
08:15 У Білому домі заявили, що Трамп вважає РФ агресором
08:14 Порошенко: На Донбасі знаходяться понад 40 тисяч бойовиків РФ
08:13 У Мелітополі затримали 25 підозрюваних у дестабілізації ситуації в місті
08:12 У CБУ є докази впливу "смотрящих" на керівництво "Укрзалізниці"
08:09 Консультативна місія ЄС: не маємо претензій до СБУ, але реформа потрібна
19:19 Кабмін скоротив субсидії на газ та опалювальний сезон
19:18 Евакуація у Львові. Через сміття з міста вивезуть дітей
19:17 США ввели санкції проти 19 осіб та 39 компаній через агресію РФ
19:16 Мін'юст стягнув із "Газпрому" 81 мільйон - Петренко
08:57 У справі Розенблата-Полякова затримано шестеро осіб
08:55 В ЄС нарощують критику України: Луценко гальмує реформи, СБУ не прагне змін
08:54 СБУ заборонила користуватися російськими сервісами при реєстрації доменів
08:52 Франція попередила Росію про наслідки невиконання "мінська"
На вашу думку, чи актуально , на разі, внесення змін до Конституції
Так
Ні
Дивитися результати
Новітня історія ліберальних демократів у форумах


© 2005 Ліберально-демократична партія України.
Прес-служба ЛДПУ: press_ldpu@ukr.net. Для зауважень та пропозицій: reklama_ldpu@ukr.net
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.ldpu.org.ua є обов'язковим.
Розробка та дизайн УРА Internet
      
Разработка web-сайтов