This version of the page http://moz.gov.ua/ua/portal/ses_20170526.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-18. The original page over time could change.
Інформація щодо кількості спалахів ... :: Санепідситуація :: Оперативна інформація :: МОЗ України
18 червня 2017 року

Оперативна інформація :: Санепідситуація
Інформація щодо кількості спалахів інфекційних та паразитарних захворювань в Україні (станом на 26.05.2017)

Інформація щодо кількості спалахів інфекційних та паразитарних захворювань в Україні
(станом на 26.05.2017)

З початку поточного року, станом на 26 травня, в Україні зареєстровано 70 спалахів інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждало 852 особи, у т. ч. 742 дитини.

За період з 20.05. по 26.05.2017 було зареєстровано 3 спалахи інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждало 23 особи, у т. ч. 12 дітей.

Серед дітей дитячого навчального закладу № 28, «Пролісок», м. Хмельницький зареєстровано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію. Захворіло 5 дітей. Перебіг захворювання середньої важкості, усі хворі госпіталізовані до Міської інфекційної лікарні м. Хмельницький. Для проведення лабораторного дослідження відібрано 62 змиви, 5 проб харчових продуктів, 8 проб питної води. Обстежено 46 осіб. В дитячому закладі проведено огляд і обстеження контактних дітей та персоналу, в тому числі працівників харчоблоку. За контактними встановлено медичне спостереження. В закладі та домашніх осередках проведено заключну дезінфекцію. Про виникнення спалаху повідомлено Держпродспоживслужбу Хмельницької області. Проводиться санітарно-освітня робота.

Серед працівників охоронного підприємства м. Кривий Ріг, Дніпропетровська області зареєстровано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію. Захворіло 11 осіб. Вісім осіб у стані середньої важкості було госпіталізовано до КЗ «Криворізька інфекційна лікарня № 1», троє перебувають на амбулаторному лікуванні. Всі хворі харчувались в їдальні, що розташована на території підприємства. Для проведення лабораторних досліджень відібрано 40 змивів, 7 проб харчових продуктів, 4 проби питної води. Обстежено 30 осіб. Силами фахівців відділення дезінфектології ВСП «Криворізький міський відділ лабораторних досліджень ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» проведено заключну дезінфекцію в їдальні, проводяться медичні огляди та обстеження працівників. З приводу групового захворювання проінформовано: Дніпропетровську обласну Державну адміністрацію, Департамент охорони здоров’я Дніпропетровської обласної Державної адміністрації, Управління охорони здоров’я Криворізької міської ради, Управління Держпродспоживслужби у м. Кривий Ріг, Дніпропетровську обласну прокуратуру, Криворізьку місцеву прокуратуру №1.

Серед учнів Качалівської загальноосвітньої школи, с. Качали, Бородянського району, Київської області зареєстровано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію. Захворіло 7 дітей (учні 1-го класу – 1, 2-го класу – 4 та 3-го класу – 2). Двох хворих у стані середньої важкості було госпіталізовано до інфекційного відділення Макарівської Центральної районної лікарні, 5 хворих перебувають на амбулаторному лікуванні. Харчоблок школи розташований в окремому приміщенні. Холодне водопостачання від сільського водогону с. Качали, гаряче - від електроводонагрівача. Каналізування на вигріб. В школі організовано харчування учнів 1-4 класів. Для проведення лабораторних досліджень відібрано 80 змивів, 5 проб харчових продуктів, 7 проб питної води. Обстежено 13 осіб. В місцях перебування хворих дітей в школі та на харчоблоці проведено заключну дезінфекцію. За контактними встановлено медичне спостереження. Про спалах інфекційних захворювань в Качалівській загальноосвітній школі поінформовано Голову Бородянської райдержадміністрації, начальника відділу освіти та головного лікаря КЗ БРР «Бородянський ЦПМСД».

 Президент України  Верховна Рада України  Урядовий портал  Головна сторінка