This version of the page http://visnik-press.com.ua/?p=78306 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-17. The original page over time could change.
Відреставрували обеліск на меморіалі | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Відреставрували обеліск на меморіалі

Тепер обеліск має ошатний вигляд

Наприкінці березня до райдержадміністрації звернувся Лецьківський сільський голова Олександр Палагута щодо необхідності термінового ремонту в селі пам’ятки історії та культури – меморіального комплексу воїнів-односельців, які загинули на фронтах Другої світової війни. Це – жителі Лецьок та Вінинець, всього 270 людей, прізвища яких викарбувані на пам’ятних дошках.

Спеціально створена робоча група, яку очолила заступник голови РДА Любов Онопрієнко, виїхала на місце і констатувала, що об’єкт насправді перебуває в аварійному стані і навіть створює загрозу безпечному перебуванню людей поблизу нього.

З районного бюджету були виділені кошти – 92 тис. 200 грн, проте за таку суму та ще й через стислі терміни (треба було встигнути до Дня перемоги) знайти будівельне підприємство, яке б взялося виконати ремонт, виявилося непростою справою.

На щастя, відгукнулося керівництво ПП «Григор’ян Аветік», і його працівники всього лише за три тижні, нерідко працюючи і у вихідні, виконали всі необхідні роботи, включаючи кріплення елементів облицювання обеліска. Зробили все якісно та вчасно – о восьмій годині вечора 8 травня пам’ятник мав новий ошатний вигляд. А наступного дня відбулося урочисте відкриття пам’ятника після реконструкції. У ньому взяли участь, окрім лецьківчан, представники районної влади.

Переяслав-Хмельницька райдержадміністрація та громада села Лецьки висловлюють вдячність за наполегливість та ініціативу сільському очільникові Олександру Палагуті, який своїми добрими справами вкотре підтвердив, що йому небайдужа доля його громади.

Інф. районного відділу культури

182 total views, 2 views today

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Залишити відповідь

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.

Ви повинні увійти для комментування.