Працівники управління завершили лісокультурну кампанію у ДП «Городоцьке ЛГ»

Понад 900 учнів і дорослих узяли участь у заходах Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», які проводило ДП «Городоцьке ЛГ». А вчора до них приєдналися і працівники Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства на чолі з начальником Олександром Кватирком.

Директор ДП «Городоцьке ЛГ» Віктор Данилюк розповідає, що до створення нових площ лісових культур долучалися священики, представники Маневицької районної адміністрації та районної ради, депутати, громадські активісти, активи селищних і сільських рад, особливо продуктивно попрацювали школярі – вони посадили близько 40 га лісових культур.

Відзначилися учні та вчителі Прилісненської, Городоцької, Лишнівської, Новорудської, Градиської, Троянівської та Маневицької ЗОШ №2.

У частині шкіл діють учнівські лісництва, тож їх вихованці у ці весняні дні ще й виготовляли і розвішували у лісах шпаківні, допомагали лісівникам прибирати ліси від сміття в рамках акції «Чистий ліс».

У 51 виділі 32 кварталу Новорудського лісництва ДП «Городоцьке ЛГ» відновлювали ліс також  перший заступник начальника ВОУЛМГ Віктор Сахнюк, заступники Олександр Рибчинський та Лідія Турянська.

Інженер лісових культур лісгоспу Олена Некрашевич, лісничий та майстер лісу Новорудського лісництва Сергій Бабік та Ростислав Луць підготували посадковий матеріал, обробили його спеціальним розчином, що накопичує і довго зберігає вологу у корінні.

Головний спеціаліст відділу лісового господарства Володимир Неводнічик провів інструктаж з охорони праці та садіння лісу. Більшість спеціалістів ВОУЛМГ – як Ігор Ляхович, Олександр Рибчинський, Володимир Неводнічик, Сергій Сичук, Аркадій Шотік, Руслан Войцеховський, Петро Романуха, Віктор Сахнюк, Олександр Литвин, Валерій Кропива за своє життя створили десятки і навіть сотні гектарів лісових масивів. Кілька років поспіль садять ліс Неля Поперецька, Ірина Щербатова, Оксана Пудловська, Юлія Морозова, Олександр Боровицький, Мирослава Забедюк, Ірина Романюк, Вікторія Конончук, Зоряна Цалай, Юлія Демчук, Іван Забродець, Олександр Неділько. Але є й такі, для кого ця посадка сіянців – перша у житті. Серед них Олександра Ковалюк та Світлана Думська.

Участь у посадці лісу разом із дорослими взяв третьокласник Новорудської ЗОШ І-ІІІ ст. Маневицького р-ну Назар Луць – він долучається до лісокультурної кампанії із двох років. Тато хлопчика – Ростислав Луць –змалку бере його на всі лісокультурні роботи. Цього дня дирекція ДП «Городоцьке ЛГ» підготувала для наймолодшого лісовода України подарунок – нову форму. Річ у тім, що з ініціативи начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка всі лісівники Волині від минулого року перейшли на єдину універсальну форму одягу. Цього року додалася ще й єдина пожежна форма для працівників лісової охорони, які можуть бути задіяні у гасінні лісових пожеж. Мають лісівничу форму й учні шкільних лісництв.

Цією лісопосадкою ДП «Городоцьке ЛГ» завершило лісокультурну кампанію. У господарстві при плані 73 га цієї весни посадили 83 га лісових культур, ще на 121 га проведено сприяння природному поновленню, 42 га залишено під природне поновлення.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

This entry was posted in Новини by Прес-служба Волинського ОУЛМГ. Bookmark the permalink.