Сьогодні – Міжнародний день лісів – International Day of Forests

21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день лісів або Всесвітній день захисту лісів. Засноване свято у 1971 році. Його ініціатором стала Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в 1971 році. Ця ідея була підтримана Всесвітньою Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН (ФАО). 
З тих пір щорічно з ініціативи ООН 20 або 21 березня, як привід проінформувати суспільство про важливість збереження лісів, відзначається Міжнародний день лісів (International Day of Forests).

Щорічно ООН визначається єдина тематика Міжнародного дня лісів. Основною темою 2017 року обрана Ліси та енергія.

І вже традиційно в Україні, починаючи з 2006 року,  цього дня Державне агентство лісових ресурсів України розпочинає Акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Цього року на Волині, зважаючи на сприятливі погодні умови для проведення лісокультурної кампанії, акція набрала обертів дещо раніше.

Головна мета Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» – виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

Саме тому до головного заходу Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» – створення лісових насаджень – в першу чергу запрошується учнівська та студентська молодь. Акція триває до Дня довкілля, який в Україні проводиться третьої суботи квітня. У 2017 році вона завершиться 15 квітня.

Крім головного заходу – створення лісових насаджень, працівники галузі на Волині проводять багато інформаційно-роз’яснювальних заходів. Це зустрічі з учнівською та студентською молоддю, вікторини, конкурси тощо.
Цього року в рамках 12-ї Акції відбудеться (і вже відбувається) низка заходів: екскурсії для учнівської молоді та громадськості; майстер-класи з посадки дерев; проводитимуться різноманітні культурно-пізнавальні заходи для школярів. І, звісно, кожен охочий зможе долучитися до посадки лісових культур, звернувшись безпосередньо у лісогосподарське підприємство чи прес-службу ВОУЛМГ.

Паралельно з акцією «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Волині триває акція «Чистий ліс». До роботи з прибирання лісових масивів та узбіч від побутового бруду охоче долучають діти, представники влади та активної громадськості.

Маємо усвідомити: від небайдужості кожного залежить, якими будуть наші ліси. Сьогодні, завтра і через десятки років.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

This entry was posted in Новини by Прес-служба Волинського ОУЛМГ. Bookmark the permalink.