Лісівники Турійщини знають, чим зацікавити дітей

Екскурсії волинськими лісами для дітей стають подією відкриттів і розваг. Це нещодавно підтвердили на Турійщині. Працівники  ДП «Турійське ЛГ», зокрема спеціалісти лісового відділу, зустрічали у лісгоспі учнів 2-Б класу Турійської ЗОШ І–ІІІ ступенів, яких супроводжувала вчитель Наталія Семенчук.

«Рослини, тварини лісу, охорона лісу» – такою була тема екскурсії. Провідний інженер лісового господарства Володимир Крук розповів, що ліс починається з насіння. Було представлено насіння сосни, ялини, вільхи, дуба. Діти дізналися, що у лісах росте значна кількість рослин. Це суниця, чорниця, брусниця, журавлина, малина, ожина, черемха, ліщина, зростає велика кількість різних видів грибів, у травні вже можна вдихати аромати  конвалії звичайної, занесеної до Червоної книги.

Інженер з охорони і захисту лісу Сергій Стожук  розповів про козуль, куниць, качок, вовків, кабанів, яких дітки змогли навіть погладити та сфотографуватися.  Особливо сподобалась розповідь про журавлів  сірих – найвищих птахів, що зустрічаються на луках, болотах. Селяться журавлині сім’ї одна від одної якомога далі: не менше як за п’ять кілометрів сусід від сусіда. Журавлі сірі прилітають до нас рано. Ще сніг не зійшов, а вони вже курликають у високості. Можуть живитися ягодами, насінням, молодими пагонами трав й тваринною їжею: комахами, серед яких чимало й шкідливих, наземними молюсками – слимаками і равликами, жабами, гадюками, навіть дрібними гризунами. Журавлі занесені до Червоної книги.  

Дітячі очі випромінювали значну зацікавленість. Учні подякували лісівникам: пообіцяли не ламати гілок дерев, не кричати в лісі, щоб не налякати диких тварин, не руйнувати мурашників та пташиних гнізд,  а в майбутньому підтримувати  акції  підприємства, коли трішечки  підростуть.

Прес-служба ДП «Турійське ЛГ»

This entry was posted in Новини by Прес-служба Волинського ОУЛМГ. Bookmark the permalink.