Ковельщина, Маневиччина, Любешівщина, Любомльщина: як створюються волинські ліси

В рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» до справи створення лісу можуть долучитися всі охочі і посадити своє дерево.

Сьогодні, у Міжнародний день лісів, акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» відбулася у ДП «Любешівське ЛМГ», «Володимир-Волинське ЛМГ», ДП «Поліське ЛГ».

Зокрема у ДП «Любешівське ЛМГ» до створення нових лісових насаджень долучилися учні шкільного лісництва, що діє на базі Любешівського НВК.

У Деревківському лісництві діти під контролем лісівників висадили більше 4 тис. сіянців сосни.

У ДП «Ковельське лісове господарство» цього року планують провести лісовідновлення на площі 180 га, на 65 га планується посадка лісових культур, на 80 га буде проведено сприяння природному поновленню, 35 залишено під природну відновлення.

Нині лісокультурна кампанія на підприємстві  у самому розпалі.

Долучилися до акції представники Велицької об’єднаної громади на чолі з сільським головою Віктором Ковальчуком, старостами сіл та колективом територіальної громади.

Перед тим як безпосередньо приступити до посадки лісу, лісничим Кашівського лісництва Олександром Кропивою було проведено інструктаж. З великим трепетом і бажанням, щоб кожен саджанець прижився, здійснювалася посадка. І вже за декілька годин було посаджено лісові культури в кварталі 57 виділ 3 на площі 1,9 га.

Для Велицької об’єднаної громади ця лісокультурна площа буде пам’ятною, оскільки це перша площа, посаджена представниками великої території, яку зараз охоплює громада.

Цими днями провели акцію і в  ДП «Поліське ЛГ», що в Маневицькому районі. До участі запросили працівників райдержадміністрації. Долучилися до роботи  20 осіб. Серед них – начальник регіонального розвитку райдержадміністрації Турик О.А., заступник голови РДА Бурак А.І., представники фінансового відділу, управління соціального захисту.

 Активну участь у посадці взяли і директор ДП «Поліське ЛГ» Андрій Яцина, головний лісничий ДП «Поліське ЛГ» Володимир Мирка, інженер лісових культур, лісничий на чолі з помічником і майстрами лісу Куликовицького лісництва. Учасники, приїхавши у ліс, відразу приступили до роботи і вже до обідньої пори посадили ділянку площею 0,7 га.

Тиждень тому уже з перших днів на посадку лісових культур у ДП «Любомльске ЛГ» вийшли учні навчальних закладів Любомльської ЗОШ №2, Штунської та Куснищанської шкіл. Зокрема любомльські та штунські школярі заліснили 1,7 та 3,3 гектари відповідно сіянцями сосни звичайної у Замлинському лісництві. Із Куснища на посадці працювали вихованці шкільного лісництва. Їхній труд – створення 1,6 гектара нового лісу у Головненському лісництві.

До посадки приєдналися ще школи – Вишнівська та Машівська.

Перед посадкою лісівники показують, як правильно висаджувати у ґрунт саджанці, щоб не зігнути корінець, у чому його змочувати, як користуватись мечем Колесова, щоб не потрапило повітря.  Це важлива і відповідальна справа, адже дотримання всіх необхідних технологій посадки – запорука стовідсоткової приживлюваності і подальшого росту молодих деревець.

«Дуже добре, що нашими помічниками є молоде покоління, – зазначає лісничий Головненського лісництва Сергій Бліндарук, – а для учнів шкільного лісництва – це і практичні навички, і привчання до суспільної праці, що так корисно у наш час. Але хочеться відзначити, що і жителі із навколишніх сіл, де відбувається посадка, відгукуються на запрошення взяти участь створенні лісових культур та допомогти майстру лісу. Зокрема, у Віталія Бортнічука із с. Городно нещодавно вийшло на посадку 36 жителів і так збирались кілька днів. Серед них на рівні із усіма трудилась 72-річна бабуся, яка прийшла сама і ще казала, що прийде. Тому усім таким небайдужим дякуємо».

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

 

 

 

 

This entry was posted in Новини by Прес-служба Волинського ОУЛМГ. Bookmark the permalink.