This version of the page http://kyivenergo.ua/teploaudit (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-10. The original page over time could change.
Теплоаудит | КИЇВЕНЕРГО | Офіційний сайт для клієнтів
Особистий кабiнет 3

Натиснiть,
щоб увійти до Особистого кабiнету

Контакти 3

Натисніть,
щоб подивитися контакти

Укр Рус Корпоративний сайт
1588 або
(044) 202-1588
згідно з тарифами відповідного оператора зв'язку
Для дому Для компанiй
Електроенергiя Теплоенергiя
Теплоаудит

​​

Що таке теплоаудит?
Теплоаудит — це перевірка приміщення на предмет правильного функціонування теплової системи. Результатом теплоаудиту є отримання термограми – зображення приміщення, яке досліджується, в інфрачервоному спектрі. Термограма показує картину розподілу температурних полів. Науково цей спосіб називають «термографія».
Для чого проводять теплоаудит?

Постійне зростання тарифів на енергоносії, а як наслідок — і комунальних платежів, виводить на перший план питання економії енергоресурсів і методів енергозбереження.

Одним із основних способів економії коштів та теплової енергії є зниження рівня теплових втрат і надходжень тепла через зовнішні конструкції будівельних споруд. Відомо, що загальні втрати теплової енергії в приміщеннях (квартира, будинок тощо) через різноманітні зовнішні фактори можуть сягати до 40%. Натомість відсутність подібних втрат дозволяє знизити енергоспоживання до 30%.

Попередити або ліквідувати різного роду втрати тепла можна, якщо провести якісній теплоаудит приміщення.

Теплоаудит, проведений за допомогою спеціального обладнання — тепловізора — під час будівництва об’єкта або в період експлуатації  приміщення, допоможе вчасно виявити:

  • часткові та загальні тепловтрати;
  • приховані дефекти будівництва, як-то місця протікання повітря та води — дефектне зачеканення швів із зовнішнього боку, відшарування плівки мастики від бетонної поверхні, дефекти віконних блоків і прорізів — неякісне ущільнення, наскрізні щілини в з'єднаннях нижніх елементів коробок тощо;
  • погіршення опору теплопередачі — відсутність теплоізоляції, аномальна зволоженість, неякісна цегляна кладка, некоректні архітектурні та будівельні рішення тощо;
  • дефектні панелі огороджувальних конструкцій — порушення товщини і розстановки утеплювача, адсорбція вологи, завищення об'ємної маси керамзитобетону, осідання утеплювача тощо.
​Як проводять теплоаудит?

Теплоаудит — найважливіша складова енергоаудиту. Він проводиться за допомогою спеціального приладу — тепловізора, який дозволяє зафіксувати розподіл теплових полів на обстежуваних конструкціях. Тепловізор виявляє випромінювання в інфрачервоному діапазоні електромагнітного спектру (900-14000 нанометрів). Прилад дозволяє бачити теплове випромінювання навколишніх об'єктів, незалежно від освітленості, і вимірювати температуру в будь-якій точці поверхні об'єкта з великою точністю.

На основі отриманої інформації складається термограма, що являє собою карту теплових полів.

У процесі тепловізійного обстеження здійснюється неруйнівний контроль якості ізолюючих і герметизуючих матеріалів, визначаються ділянки з підвищеним витоком тепла, неправильність функціонування опалювальних систем, систем охолодження, обігріву та кондиціонування повітря. Ремонтуючи дефектні ділянки, можна з легкістю зберегти тепло і, тим самим, уникнути постійних витрат на обігрів приміщення.

Сканування тепловізором також допомагає безпомилково виявити місця відходу контактів в системах електропроводки.

Унікальні можливості тепловізорів знайшли застосування в багатьох областях від індустрії до медицини і останнім часом почали активно використовуватися в будівництві. Нині стрімко розвивається ринок виробництва будівельних матеріалів, застосування яких вимагає ефективного аналізу, дотримання правил використання щодо герметичності та теплової ізоляції. Неправильне їх застосування призводить до нездорової атмосфери (наприклад, через проникнення вогкості та цвілі). Тепловізор допомагає отримати важливу інформацію, щоб уникнути дорогих ремонтних робіт.

Як використовують результати теплоаудиту?

Результати теплоаудиту беруть за основу для вдосконалення теплової системи приміщення у процесі будівництва або ремонтних робіт. Це дає змогу не лише більш якісно провести необхідні роботи, а й заощадити витрати.

Результатом теплоаудиту має бути візуальний звіт за об'єктом, аналіз виявлених проблем і практичні поради щодо методів вирішення цих проблем.

Теплоаудит внутрішнього клімату в приміщенні суттєво допомагає в налагодженні комфортних умов для життя або роботи в ньому. Досліджується система обігріву, вентиляції та кондиціонування повітря. Тепловізор дає корисну інформацію про функціонування систем кондиціонування і вентиляції повітря, а також роботи радіаторів. Розташування робочих місць (наприклад, щодо протягів) може бути оптимізовано за допомогою такої інформації.

Теплоаудит виявляє будівельні помилки

Тепловізор показує втрати тепла та місця витоку повітря в будівлях у вигляді якісних різнокольорових теплових зображень приміщення — термограм. Такі будівельні помилки неможливо помітити неозброєним оком.

Теплоаудит візуалізує місця втрати енергії в приміщенні для виконання робіт із поліпшення теплоізоляції. Виявлення таких місць вказує на потенційні проблемні зони приміщення, де відбуватиметься конденсація або осадження вологи від навколишнього повітря. Згодом у таких місцях з’являється цвіль, що ставить під загрозу здоров'я мешканців.

Теплоаудит виявляє поверхні у приміщенні, де є вологість. Вони з'являються на інфрачервоному зображенні як «холодна пляма». 

Теплоаудит дозволяє попередити виникнення цвілі

Проведення теплоаудиту може запобігти виникненню цвілі, від якої страждає не лише конструкція будівлі. Цвіль становить небезпеку для здоров'я людей адже викликає розвиток алергій. Спори грибків розмножуються переважно на вологих ділянках. Мінеральні речовини стін, шпалер і фарби — чудова основа для цього. Тепловізори зі спеціальними функціями програмного забезпечення для візуалізації точки роси, вказують подібні небезпечні ділянки і автоматично позначають кольором на зображенні. Таким чином потенційна небезпека виявляється своєчасно.

Теплоаудит застосовується для виявлення витоків повітря через визначення рівня повітрообміну за допомогою вентиляції. Під час цього процесу в приміщенні зазвичай створюється знижений тиск, в той час як тиск повітря поза будівлею значно вищий. У результаті повітря намагатиметься «увійти» через негерметичні місця. Потік повітря показує тепловізор. Тож надалі буде нескладно знайти та ліквідувати такі проблемні ділянки.

Теплоаудит доцільно проводити, плануючи реконструкцію приміщення
Будівлі, вкриті мінеральною штукатуркою, стають чітко видимими в інфрачервоному зображенні при застосуванні тепловізора. Якщо бачити несучі конструкції, можна приймати рішення про доцільність їх реконструкції. Відділення штукатурки від стін можна розпізнати і попередити на початковій стадії. Це дозволяє мінімізувати витрати.
Тепловізором можна перевірити роботу водяної теплої підлоги
За допомогою теплоаудиту отримують інфрачервоне зображення системи «тепла підлога». Тепловізор знаходить розташування труб і перевіряє їх на предмет витоків, навіть коли водні труби покладені в підлозі або під штукатуркою. Тепло труб випромінюється через поверхню, тому прилад їх легко виявляє. Визначення точного місця розташування витоку дозволить уникнути зайвих витрат на ремонтні роботи і заощадить витрати. Так само можуть бути швидко виявлені і зареєстровані витоки в системах центрального опалення.
Теплоаудит допомагає виявити течі на плоских дахах
Вода зберігає високу температуру довше, ніж інший матеріал даху, тому може бути легко виявлена тепловізором вночі — після того, як інша частина даху охолола. Завдяки отриманим даним можна замінити або відновити лише виявлені пошкодженні ділянки, а не замінювати весь дах.
Результати теплоаудиту використовують для вдосконалення протипожежної безпеки приміщень
З цією метою виявляють існуючі щілини, пошкодження цегли, місця витоків в димоходах і вихлопних каналах нагрівальних систем. Перегріті ділянки, які з’являються в димоході, легко побачити за допомогою тепловізора. Так само легко можна виявити вогненебезпечні ділянки через занадто близьке розташування інших об’єктів до нагрівача і вихлопних частин системи.

​​                                             Послуга ​з енергетичного аудиту від КИЇВЕНЕРГО                                            



 

Новини за темою

 
22 квітня 2016
«Енергоефективний клієнт» допоможе зменшити витрати на енергоресурси
22 квітня 2016
«Енергоефективний клієнт» допоможе зменшити витрати на енергоресурси
  • Тарифи
  • Оплата
  • Нові приєднання
  • Підтримка клієнтів
  • Енергоефективність
    • Що таке енергоефективність?
    • Теплоаудит
    • Ефективне заощадження
    • Цікаві факти
  • Інфоцентр
  • Акції