This version of the page http://kyivenergo.ua/akti_poroushen/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-10. The original page over time could change.
Акти порушень | КИЇВЕНЕРГО | Офіційний сайт для клієнтів
Особистий кабiнет 3

Натиснiть,
щоб увійти до Особистого кабiнету

Контакти 3

Натисніть,
щоб подивитися контакти

Укр Рус Корпоративний сайт
1588 або
(044) 202-1588
згідно з тарифами відповідного оператора зв'язку
Для дому Для компанiй
Електроенергiя Теплоенергiя
Акти порушень

Що таке акт порушення? Як виявляються порушення та у яких випадках складаються акти порушень?

Згідно з п. 37 Правил користування електричною енергією для населення (ПКЕЕН) ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» має здійснювати нагляд за засобами обліку електричної енергії своїх клієнтів-фізичних осіб.

Якщо під час контрольного огляду представником КИЇВЕНЕРГО було виявлено порушення клієнтом Правил користування, складається акт, який підписує представник КИЇВЕНЕРГО та клієнт. Один примірник акту передається клієнтові, інший залишається у представника КИЇВЕНЕРГО. Клієнт має право внести до акта свої зауваження. Окрім опису виявленого порушення, в акті зазначається також дата проведення засідання комісії з розгляду актів про порушення.

У разі відмови клієнта підписувати акт, в ньому робиться відповідна позначка. В цьому випадку акт вважається дійсним, якщо його підписали три представники КИЇВЕНЕРГО.

Якщо другий екземпляр акту про порушення в день його складання не вручено, то він та запрошення на комісію з розгляду актів порушення надсилається клієнту поштою.

Клієнта інформують про час та дату засідання комісії не пізніше, ніж за 20 календарних днів.

Порушення ПКЕЕН, у результаті виявлення яких складається акт порушення:

  1. Пошкодження або відсутність на приладах обліку пломб з відбитками тавр про повірку приладів обліку, тавр КИЇВЕНЕРГО або індикаторів;
  2. Пошкодження приладів обліку (розбите скло, пошкодження цілісності корпусу тощо) або інші дії клієнта, які призвели до зміни показань приладів обліку (фіксація індикатором впливу постійного (змінного) магнітного або електричного полів, використання фазозсувного трансформатора тощо);
  3. Самовільне підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електричної мережі поза приладом обліку;
  4. Самовільне підключення до електропостачання після відключення працівниками КИЇВЕНЕРГО;
  5. Використання «штучного нуля», що призвело до споживання не облікованої електричної енергії.

Як відбувається засідання комісії з розгляду актів порушення? Які документи потрібні клієнтові, щоб взяти участь у засіданні?

Акт про порушення ПКЕЕН розглядається комісією, яка складається не менше, ніж з трьох представників КИЇВЕНЕРГО. Засідання комісії проходить за адресою: м. Київ, вул. Мельникова, 31, каб. 505.

Основне завдання комісії — на основі акту порушення визначити обсяг недоврахованої електричної енергії та суму завданих клієнтом збитків. Розрахунки здійснюються відповідно до Методики визначення обсягу та вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачами правил користування електричною енергією, затвердженої постановою НКРЕ від 04.05.2006 №562, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 04.07.2006 за №782/12656.

Клієнт має право бути присутнім на засіданні комісії. Для цього він обов’язково повинен мати при собі документ, що посвідчує його особу (паспорт). Якщо на комісії буде присутній уповноважений представник клієнта, то з собою потрібно мати довіреність та документ, що посвідчує особу (паспорт).

Додатково при собі клієнту (представнику клієнта) необхідно мати:

  1. оригінал акту про порушення ПКЕЕН;
  2. оригінал договору про користування електроенергією;
  3. останній акт збереження пломб на приладі обліку;
  4. акт технічної перевірки приладу обліку;
  5. інші документи, які стосуються порушення.
     

Які будуть результати розгляду акту порушення комісією?

Рішення комісії з розгляду актів порушення оформлюється протоколом і набирає чинності з дня вручення копії протоколу клієнту. Разом із протоколом клієнтові надається розрахунок обсягів недоврахованої електричної енергії та/або збитків та рахунок на їх сплату.

Клієнт має сплатити рахунок за актом порушення протягом 30 календарних днів від дня отримання рахунка.

У разі несплати рахунка клієнтом, КИЇВЕНЕРГО має право звернутися з позовом до суду та припинити постачання електричної енергії після прийняття судом рішення на користь КИЇВЕНЕРГО. Якщо у акті порушення зафіксовано випадок самовільного підключення клієнтом до електромереж, КИЇВЕНЕРГО має право припинити постачання електричної енергії негайно без необхідності звертатися до суду (п. 53 ПКЕЕН).

 
1
Виявлено порушення клієнтом Правил користування електричною енергією для населення
 
2
Складено акт порушення ПКЕЕН
 
3
Клієнту видано акт порушення ПКЕЕН та запрошено на засідання комісії з розгляду актів порушення
 
4
Проведено засідання комісії з розгляду акту порушення ПКЕЕН, на якому розраховано обсяг недоврахованої електричної енергії та/або завданих збитків і видано рахунок клієнтові на їх сплату
 
Наскільки корисна ця стаття?
Надзвичайно
корисна
Дуже
корисна
Частково
корисна
Не дуже
корисна
Абсолютно
марна

Чому ця стаття не є корисною? Яку інформацію потрібно додати?

Оберіть потрібний варіант зі списку нижче або поставте відмітку навпроти пункту "Інше", щоб вказати конкретні недоліки цієї статті.

(не обов'язково)
 

Ми отримали Ваш відгук про статтю. Дякуємо!

  • Тарифи
  • Оплата
  • Нові приєднання
  • Підтримка клієнтів
  • Енергоефективність
  • Інфоцентр
    • Нормативна база
    • Будівництво та реконструкції
    • Безпечна електроенергія
    • Акти порушень
    • Відео
    • Завантаженість ТП
    • Електроенергія з ОРЕ
  • Акції