This version of the page http://khoda.gov.ua/zrobi-shhos-nove (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-09. The original page over time could change.
Зроби щось нове

Зроби щось нове

21.04.2017 11:17:38

 

18 квітня для працівників Олешківської міської бібліотеки №2, спеціалістів Олешківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відвідувачів бібліотеки, соціальним педагогом Олешківського районного територіального центру  соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олешківської районної ради було проведено  майстер–клас по виготовленню писанок. Загалом до нас на захід завітало 13 учасників.

Писанка – одна зі стародавніх форм українського народного розпису, у якому наші пращури втілювали свої прагнення, віру. Писанка – це символ весни, сонця, повернення природи до життя. Багато народів світу шанували яйце і мали власну атрибутику його возвеличення у багатьох стародавніх народів збереглися перекази, в яких яйце виступає джерелом життя, світла, тепла, навіть зародком усього всесвіту.

«В Україні старі люди говорять: як в народі перестануть писати писанки і «гріти Діда»…, тоді і кінець світу настане».

На майстер–класі нам пропонують зробити щось нове. І це насправді дозволяє розвиватися. Такі заходи є також дуже пізнавальними не тільки для дорослих, але і для дітей.         

Враженнями про майстер–клас поділилися працівники Олешківської міської бібліотеки №2, спеціалісти центру та відвідувачі бібліотеки, які також власноруч створювали Великодні писанки. За словами соціально педагога, такі заходи дозволяють трішки відволіктись від буденності та поринути у творчість. Захід пройшов в гарному настрої та дружній компанії.

 

 

Корисні посилання