This version of the page http://khoda.gov.ua/pam-iataiemo-znachyt-zhyvemo (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-09. The original page over time could change.
Пам’ятаємо, значить живемо!

Пам’ятаємо, значить живемо!

10.11.2015 08:31:27

         Вже стало звичним у певну, визначену кимось дату прийти, вшанувати і немов відкупитися-забути на цілий рік. Ми намагаємося не згадувати про те, що нам ятрить душу, що тривожить чи мучить наше сумління. Ми слухаємо виступи, аби забути ще на рік, зробити вигляд, що нічого не було… 
        Але пам’ять не відступає, вона незримо поміж нас. І як вічне нагадування, як вічний біль і смуток наголошує: доки ми пам’ятаємо, доти ми народ!
З метою гідного відзначення у 2015 році річниць початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави, вчора, 9 листопада, Президент України своїм Указом №633/2015 визначив ряд необхідних організаційних завдань для центральних та регіональних органів виконавчої влади.
        Зокрема, обласним, Київській міській державним адміністраціям потрібно затвердити та забезпечити виконання регіональних планів заходів з відзначення Дня Гідності та Свободи.
        Організаційний відділ апарату облдержадміністрації нагадує, що День Гідності та Свободи в державі установлено Указом Президента України від 13 листопада 2014 року № 872/2014 з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, який відзначають щорічно 21 листопада.
 

Корисні посилання