This version of the page http://khoda.gov.ua/hotuiemos-do-mistsevykh-vyboriv (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-09. The original page over time could change.
Готуємось до місцевих виборів

Готуємось до місцевих виборів

28.08.2015 07:26:45
Згідно з постановою Верховної Ради України від 17 липня 2015 року № 645-VIII «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році» місцеві вибори призначено на неділю – 25 жовтня 2015 року.

Особливістю цьогорічного волевиявлення є те, що чергові вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів усіх місцевих рад та усіх сільських, селищних, міських голів відповідно до пункту 1 зазначеної Постанови не призначаються на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей, у зв’язку із здійсненням збройної агресії проти України, неможливістю дотримання стандартів проведення виборів Організації з безпеки і співробітництва в Європі, уникнення терористичної загрози, необхідністю забезпечення безпеки громадян України.
Вибори депутатів усіх місцевих рад та усіх сільських, селищних, міських голів на цих територіях, будуть призначені Верховною Радою України у строки та в порядку, що передбачені законом, за умови коли ситуація стабілізується і Україна відновить повний контроль на цими регіонами.
Виборчий процес розпочнеться 05 вересня 2015 року, відповідно календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року, затвердженого постановою Центральної Виборчої Комісії України від 10 серпня 2015 року №154.
Сьогодні, 28 серпня 2015 року, в організаційному відділі апарату Херсонської обласної державної адміністрації відбулася робоча нарада де були обговорені питання пов’язані з підготовкою та проведенням чергових виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів. Зокрема, ретельно розглянуто положення Постанови Центральної Виборчої Комісії України від 10 серпня 2015 року №161 про нормативні вимоги до матеріально-технічного забезпечення проведення місцевих виборів 2015. 
На нараду був запрошений керівник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ХОДА, який надав роз’яснення на запитання працівників організаційного відділу щодо окремих норм Закону України «Про місцеві вибори».
В підсумку були визначенні пріоритетні напрямки роботи та можливі варіанти дій у процесі вирішення питань організаційного та матеріально-технічного забезпечення проведення виборів в межах, визначених чинним законодавством.  

Корисні посилання