This version of the page http://khoda.gov.ua/razom-proti-tuberkulozu (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-08. The original page over time could change.
Разом проти туберкульозу

Разом проти туберкульозу

29.03.2017 12:03:17

 

Щорічно 24 березня в Україні проводиться Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз. Саме в цей день у 1882-му році в Берліні німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття цієї страшної хвороби, яка до цих пір загрожує кожному з нас.

Сьогодні туберкульоз є актуальною медико-соціальною  проблемою суспільства. Рівень обізнаності населення щодо основних шляхів захворювання, симптомів та превентивних методів запобігання поширенню хвороби є важливим показником у здійсненні первинної соціально-профілактичної роботи серед населення.

24 березня 2017 року Олешківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів вуличну акцію «Разом проти туберкульозу». Основною метою акції було поширення знань про поняття та основних шляхів захворювання на туберкульоз, елементарних методів убезпечення себе від туберкульозу, а саме: відмовитись від шкідливих звичок; систематично загартовувати організм; уникати факторів, що знижують імунітет.

Спеціалістом центру соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді на базі жіночої консультації проведено відеолекторій «Профілактика туберкульозу».

За підтримки Олешківського районного центру зайнятості населення проведено круглий стіл «Разом проти туберкульозу» обговорено проблеми громади у боротьбі з туберкульозом. Брало участь 9 осіб, розповсюджено відповідну кількість буклетів.

На базі Олешківської міської бібліотеки №2 організовано відеолекторій «Профілактика туберкульозу» та анкетування «Що ви знаєте про туберкульоз». Брало участь 10 осіб й надано листівки «Туберкульоз виліковний!».

Прийнято вважати ,що на туберкульоз не хворіють багаті,успішні люди,які добре харчуються, але це твердження міф. Пам’ятайте, що симптоми туберкульозу можуть бути схожими на побічні дії наркотиків та симптоми простуди.Саме вчасне виявлення захворювання збільшує шанси на повне одуження й зменшення вірогідності інфікування оточення!

Пройди обстеження! Збережи своє здоров’я!

Корисні посилання