This version of the page http://khoda.gov.ua/gralisya-pidpilno (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-08. The original page over time could change.
«Гралися»… підпільно

«Гралися»… підпільно

24.11.2016 12:55:01

Вчора, слідчі та оперативні працівники фіскальної служби Херсонщини та співробітники УСБУ в області, під процесуальним керівництвом прокуратури області, припинили незаконну діяльність розгалуженої мережі незаконних гральних закладів у м. Херсоні.

На підставі ухвал слідчого судді Херсонського міського суду проведено дев’ятнадцять обшуків за місцями розташування гральних закладів, які надавали послуги з організації проведення азартних ігор. Також, у гральних закладах здійснювалась роздрібна реалізація алкогольних напоїв без відповідних дозвільних документів.

Для здійснення підпільного бізнесу «акули гральних автоматів» використовували 276 карток для гравців азартних ігор та відповідних флеш – накопичувачів, за допомогою яких здійснювався доступ до розваг, 270 системних блоків, 10 серверів, 24 одиниці іншої комп’ютерної техніки та аксесуарів, які були вилучені під час проведення слідчо-оперативних заходів, на загальну вартість понад 1,7 млн. гривень. Також виявлено 59 тис. грн. готівки та чорнова бухгалтерія «бізнесменів».

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області проводяться досудові слідчі дії в рамках кримінального провадження, що кваліфікується за ознаками статей 204 (Незаконне зберігання та збут фальсифікованих алкогольних напоїв), 212 (Умисне ухилення від сплати податків) та 203-2 КК України (заняття гральним бізнесом). Відповідний злочин за ст. 203-2 КК України карається штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання. Наразі слідчі дії тривають.

Корисні посилання