This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_576.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-07. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Закінчився триденний методичний семінар по роботі з дітьми та сім'ями, які постраждали від конфлікту



З 22 по 24 березня 2016 року у Києві проходив методичний семінар для спеціалістів, які працюють з дітьми та сім'ями, які постраждали від конфлікту на Сході України.

У програмі теми, пов'язані із соціально-педагогічною та психологічною роботою. 

Першого дня учасники семінару мали змогу отримати найновішу інформацію про соціально-правові гарантії захисту дітей, які постраждали від військового конфлікту, особисто від директора департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України пана Сергія Колбаси та дізнатися про роль громадських організацій в роботі по запобіганню насильству та жорстокому поводженню з дітьми від президентки ГО "Ла Страда-Україна" Катерини Левченко. З привітальним словом до участників звернулася представниця Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ пані Руслана Сірман та віце-президентка ГО "Ла Страда-Україна" Ольга Калашник.

А далі на учасників чекав водоспад інформації відразу від декількох експертів з тематики, а саме від Тетяни Басюк, Тетяни Журавель, Вероніки Андрєєнкової, Марини Легенької та Альони Кривуляк.

Протягом другого дня учасники поділилися на дві групи і залежно від специфіки власної роботи та професійних уподобань могли послухати лекції спеціалістки ГО "Ла Страда-Україна" Вероніки Андрєєнкової щодо вирішення конфліктів мирним шляхом або голови правління Всеукраїнського благодійної організації "Український фонд Благополуччя дітей" Тетяни Цюман про особливості соціально-психологічної роботи із дітьми, що стали свідками та/або жертвами насильства, а також зазнали насильства.

Третій день був визначений як день майстер-класів, яких було запропоновано для учасників чотири на вибір. Це і ненасильницькі способи виховання дитини від Олени Вдовенко, і конструктивні шляхи вивільнення дитячої агресії від Ольги Кліменко, і формування стресостійкості фахівців Центрів підтримки сім’ї від Нелі Лебідь, і ідентифікація та робота з дитиною - жертвою насильства від Олега Новака.

Окрім виступів визнаних спеціалістів та експертів, учасники мали змогу обмінятися досвідом та поділитися з колегами прикладами власної діяльності.  

Ми дякуємо усім учасникам та лекторам, які знайшли час та можливість поділитися досвідом та розказати про новітні методики роботи з дітьми.

Семінар пройшов за підтримки Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ.

Усі фото можна завантажити за посиланням.

 

 

 

 


Назад