This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_301.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-07. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Де шукати допомоги постраждалим від насильства в сім’ї? Стартує проект моніторингу притулків для потсраждалих



     Щороку в Україні до міліції із заявами про вчинення насильства в сім’ї звертаються понад 100 тисяч громадян. Більше 12 тисяч абонентів подзвонили минулого року на Національну «гарячу лінію» з питань запобігання насильству в сім’ї Центру «Ла Страда-Україна». Різні прояви насильства в родині не є новою бідою нашого суспільства, проте тепер, долаючи стереотипи, більше постраждалих наважуються звернутися по допомогу. Наскільки спроможний кожен регіон України підтримувати й допомагати жінкам та дітям, які опинилися у ситуації домашнього насильства, з’ясовуватимуть спеціальні моніторингові групи протягом літа-осені цього року.

     Проект всеукраїнського моніторингу закладів та установ, які надають допомогу постраждалим від насильства в сім’ї, є новою складовою програми «Скажімо НІ домашньому насильству» - плодом соціальної відповідальності компанії «Ейвон Косметікс Юкрейн», який фінансується міжнародною фундацією AVON та реалізується Центром «Ла Страда-Україна» за сприяння Міністерства соціальної політики України. Мета проекту - отримати інформацію про спеціалізовані заклади та установи, державні і недержавні, які діють у різних регіонах країни, адже саме до них консультанти Національної «гарячої лінії» перенаправляють абонентів, які телефонують з різних областей, чи потребують притулку у Києві. Цей моніторинг дасть можливість зрозуміти й реальний стан політики у сфері протидії насильству в сім’ї загалом, а також практичних можливостей надання і отримання допомоги.

    Відтак, протягом червня-вересня 2012 року представники «Ла Страда-Україна» разом з фахівцями у сфері протидії домашньому насильству державного із державного та громадянського секторів завітають до закладів та установ для постраждалих від насильства в сім’ї в кожній області та АР Крим. Моніторинг проводять за спеціально розробленою експертами анкетою, яка оцінює матеріально-технічне забезпечення закладів, спектр послуг, які в них надаються, потреби закладів та інші аспекти.


Назад