This version of the page http://kyivenergo.ua/sistemi_askoe/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-07. The original page over time could change.
​Впровадження систем АСКОЕ в житлових будинках Києва | КИЇВЕНЕРГО | Офіційний сайт для клієнтів
Особистий кабiнет 3

Натиснiть,
щоб увійти до Особистого кабiнету

Контакти 3

Натисніть,
щоб подивитися контакти

Укр Рус Корпоративний сайт
1588 або
(044) 202-1588
згідно з тарифами відповідного оператора зв'язку
Для дому Для компанiй
Електроенергiя Теплоенергiя
​Впровадження систем АСКОЕ в житлових будинках Києва

Автоматизація, дистанційна робота, точність — три поняття, що найкраще характеризують АСКОЕ — систему, що дозволяє працювати в електронному вигляді з інформацією про потоки електричної енергії.
 

Що таке АСКОЕ?

АСКОЕ (автоматизована система комерційного обліку електроенергії) — це сукупність засобів обліку електроенергії, об’єднаних у мережу за допомогою каналів передачі інформації та пристроїв приймання, обробки, реєстрації та відображення інформації. 

Компоненти системи дозволяють вимірювати, збирати, накопичувати, оброблювати та відображати інформацію про обсяги і параметри потоків електричної енергії та значення споживаної потужності за періодами часу на окремій площадці вимірювання.
 

Система АСКОЕ для побутових споживачів електроенергії встановлюється у певному житловому будинку для усіх мешканців одночасно та передбачає заміну в усіх квартирах звичайних лічильників на зонні.

 

 

Завдяки системі АСКОЕ спеціалісти КИЇВЕНЕРГО можуть у режимі реального часу відстежувати:

  • скільки електроенергії витрачає кожен споживач електроенергії; 
  • чи є на лініях проблеми — аварії, перевантаження мережі, втрати, несправність приладів обліку споживачів тощо. 


 

АСКОЕ — це основа для переходу на новий рівень контролю потоків електричної енергії

Запровадження АСКОЕ — це фундамент для трансформування існуючої нині системи електропостачання у так звану «розумну» систему електропостачання. 

У розумних системах електропостачання використовується прогресивна технологія збору інформації про виробництво та споживання електричної енергії, що дозволяє автоматично підвищувати результативність, надійність та економічний ефект виробництва, сприяє стабільності у виробництві та в процесі розподілення електроенергії. 



 

Для побутових клієнтів КИЇВЕНЕРГО впровадження системи АСКОЕ передбачає заміну звичайного лічильника на багатофункціональний (зонний) прилад обліку

Заміна електролічильників у квартирах житлового будинку, де встановлюється система АСКОЕ — обов’язкова складова процесу впровадження системи АСКОЕ.

КИЇВЕНЕРГО замінює електролічильники на зонні та встановлює систему АСКОЕ одночасно в усьому житловому будинку. Мешканців будинку спочатку попереджають об’явою про те, що у певні дні проводитиметься заміна електролічильників. Об’ява розміщується на дошці оголошень у кожному під’їзді будинку.

Якщо у своєму під’їзді Ви побачили об’яву про встановлення системи АСКОЕ та заміну електролічильників, просимо сприяти працівникам КИЇВЕНЕРГО у виконанні запланованих робіт. Для цього потрібно у дні, що вказані в оголошенні, надати працівникам КИЇВЕНЕРГО доступ до Вашого електролічильника для його заміни.
 

Якщо Вам встановили лічильник, під’єднаний до системи АСКОЕ, розраховуватися за електроенергію Ви продовжите як і раніше — за звичайним (однозонним) тарифом. Щоб перейти на розрахунки за зонними тарифами та почати заощаджувати на сплаті за електроенергію, зверніться до КИЇВЕНЕРГО. Детальніше читайте нижче



 

Близько 100 тисяч побутових клієнтів КИЇВЕНЕРГО вже мають електролічильники, інтегровані до АСКОЕ

КИЇВЕНЕРГО впроваджує системи АСКОЕ в столиці з 2009 року. За цей час 100 тисячам киян, які мешкають на Троєщині, Осокорках, Русанівці, Відрадному, Печерську, Виноградарі, Теремках, у Бортничах та на Лісовому масиві замість однозонних електролічильників були встановлені сучасні зонні прилади обліку, інтегровані до системи АСКОЕ. 

У 2017 році до АСКОЕ будуть під’єднані прилади обліку в низці будинків Дніпровського, Голосіївського та Святошинського районів.

Окрім КИЇВЕНЕРГО майже 12 тисяч зонних приладів обліку за останні роки встановили будівельні організації, що вводять в експлуатацію нові житлові будинки у столиці.




 

У 2017 році системи АСКОЕ планується встановити у Дніпровському, Голосіївському та Святошинському районах

  • Дніпровський район: вул. Алма-Атинська, вул. Сеноманська, пров. Сеноманський, вул. Лазо Сергія, вул. Літинська, вул. Дундича, вул. Макаренка, пров. Макаренка, вул. Марганецька, пров. Марганецький, вул. Волховська, пров. Волховський, вул. Рогозівська, вул. Новоросійська
  • Святошинський район: просп. Леся Курбаса, вул. Картвелішвілі, вул. Академіка Корольова, вул. Генерала Потапова, вул. Сім’ї Сосніних
  • Голосіївський район: просп. Голосіївський, вул. Голосіївська, вул. Дмитра Луценка
  Сучасні електролічильники заощаджують час та гроші



 

Переваги зонних лічильників та системи АСКОЕ для побутових клієнтів

Можливість законно економити на сплаті за електроенергію Оскільки Вам встановлюється зонний лічильник, Ви можете перейти на зонний облік та сплачувати на 50% менше за електроенергію, спожиту вночі. Для цього потрібно параметризувати Ваш електролічильник та укласти договір з КИЇВЕНЕРГО про облік електроенергії за двома (або трьома) зонами. Детальніше
Показання лічильника знімаються дистанційно Якщо Ваш лічильник приєднаний до системи АСКОЕ, показання з нього зніматимуться дистанційно. Тому до Вас більше не приходитимуть контролери КИЇВЕНЕРГО, щоб зняти контрольні показання лічильника.
Показання лічильника знімаються в автоматичному режимі  Вам не потрібно повідомляти КИЇВЕНЕРГО показання станом на 1 число місяця. Завдяки цьому в Особистому кабінеті КИЇВЕНЕРГО Вам буде зручніше сплачувати за електроенергію: зайдіть до Особистого кабінету та відразу натисніть кнопку «Сплатити».
 

Якщо Вам встановили лічильник, під’єднаний до системи АСКОЕ, розраховуватися за електроенергію Ви продовжите як і раніше — за звичайним (однозонним) тарифом. Щоб перейти на розрахунки за зонними тарифами потрібно звернутися до КИЇВЕНЕРГО. Детальніше



 

Якщо у Вас зонний лічильник — Ви сплачуєте на 50% менше за електроенергію, спожиту вночі при 2-зонному обліку та на 60% менше при 3-зонному!

Лічильники електроенергії, що під’єднані до системи АСКОЕ, дозволяють законно економити на оплаті за електроенергію. 

При розрахунках за зонним лічильником до Вашого діючого тарифу застосовуються коефіцієнти. У результаті виходить, що Ви сплачуватимете за різними тарифами. Тарифи залежать від часу доби коли Ви використовували електроенергією. Цю інформацію фіксує зонний лічильник завдяки вбудованому годиннику.

Для прикладу, подивіться у таблиці нижче скільки коштуватимуть 100 кВт•г електроенергії. За основу взятий звичайний (однозонний) тариф «Для населення (у тому числі яке проживає в житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами)» за обсяг до 100 кВт•г.
Вид обліку Умови Час дії тарифу Приклад: 
вартість 100 кВт•г
у різні періоди доби
1 зона  незмінний тариф протягом доби незмінний тариф протягом доби незмінний тариф протягом доби— 90,00 грн.
2 зони 
(день/ніч) 
  • вдень тариф буде звичайним; 
  • за електроенергію спожиту вночі потрібно сплатити лише 50% вартості
  • з 7:00 до 23:00;
  • з 23:00 до 7:00
  • день — 90,00 грн.
  • ніч  — 45,00 грн.
3 зони
(пік/напівпік/ніч)
  • пік — тариф буде вище від звичайного на 50% ; 
  • напівпік — тариф буде звичайним; 
  • ніч — потрібно буде сплатити лише 40% вартості 
з 8:00 до 11:00;
з 20:00 до 22:00

з 7:00 до 8:00;
з 11:00 до 20:00;
з 22:00 до 23:00

з 23:00 до 7:00
  • пік — 135,00 грн.
 
  • напівпік — 90,00 грн.
 
  • ніч — 36,00 грн.
* Приклад наводиться на основі тарифу «Для населення (у тому числі яке проживає в житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами)» за обсяг до 100 кВт•г.
  Почитати детальніше про зонні тарифні коефіцієнти
  Що потрібно зробити щоб перейти на розрахунки за  зонними тарифами



 

Якщо Ви міркуєте над тим, який тариф вигідніше — у нагоді стануть поради:

  • Будьте уважні, обираючи тризонний тариф — у пікові години (з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00) потрібно сплачувати на 50% більше від звичайного тарифу. Тому впевніться, що у пікові години Вам знадобиться електроенергія у незначних обсягах.
  • З двозонним тарифом Ви будете економити у будь-якому разі, адже максимальна ціна за 1 квт·г дорівнює звичайному тарифу, за яким Ви нині сплачуєте. 
  • Зонний облік буде вигідним для Вас, якщо більшістю електроприладів Ви користуєтеся вночі або можете перенести на нічний час роботу електроприладів великої потужності — кондиціонеру, бойлеру, тепловентилятору, теплої підлоги, електроопалення тощо.
  •  Розрахунки за зонними тарифами будуть максимально вигідними, якщо рівень Вашого електроспоживання становить 500 квт·г та вище.
  Наскільки вигідним є двозонний облік електроенергії?


 

Щоб перейти на розрахунки за зонними тарифами потрібно звернутися до КИЇВЕНЕРГО

Якщо Вам встановили лічильник, під’єднаний до системи АСКОЕ, розраховуватися за електроенергію Ви продовжите як і раніше — за звичайним (однозонним) тарифом.

Якщо ж Ви вирішите перейти на розрахунок за зонними тарифами, потрібно:
  1. параметризувати лічильник, щоб він вів облік спожитої електроенергії за 2 або 3 зонами (первинна параметризація безкоштовна);
  2. укласти новий договір з КИЇВЕНЕРГО, що передбачає розрахунок за 2 або 3 зонами.


 

Кожен киянин може встановити зонний лічильник самостійно. Але це не означає що зонний лічильник буде автоматично під’єднаний до АСКОЕ

Заміна електролічильників на зонні та інтеграція їх до системи АСКОЕ проводиться КИЇВЕНЕРГО планово у певних будинках і передбачає залучення усіх квартир, що є у певному будинку.

Якщо у Вашому будинку не встановлені зонні лічильники та система АСКОЕ, але Ви хочете перейти на зонний облік — це можливо. 
 
   Як перейти на зонний облік, якщо в будинку не використовується система АСКОЕ

Зонним лічильником можна користуватися і без системи АСКОЕ. Але у цьому випадку знімати показання потрібно вручну — так, як Ви це робите зі своїм звичайним однозонним лічильником. Розраховуватися за електроенергію через інтернет або отримати рахунок для сплати у відділенні банку Вам буде зручно в Особистому кабінеті КИЇВЕНЕРГО.



 
Наскільки корисна ця стаття?
Надзвичайно
корисна
Дуже
корисна
Частково
корисна
Не дуже
корисна
Абсолютно
марна

Чому ця стаття не є корисною? Яку інформацію потрібно додати?

Оберіть потрібний варіант зі списку нижче або поставте відмітку навпроти пункту "Інше", щоб вказати конкретні недоліки цієї статті.

(не обов'язково)
 

Ми отримали Ваш відгук про статтю. Дякуємо!

  • Тарифи
  • Оплата
  • Нові приєднання
  • Підтримка клієнтів
    • Центри обслуговування
    • Особистий кабінет
    • Додаткові послуги
    • Прилади обліку
    • Системи АСКОЕ
    • ІКЦ
    • Питання-Відповідь
  • Енергоефективність
  • Інфоцентр
  • Акції