This version of the page http://uainsur.com/?p=53404 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-03. The original page over time could change.
ЛСОУ: об’єднання зусиль усіх зацікавлених сторін – запорука ефективного проведення реформ в сфері охорони здоров’я
Головне
  • Hовини ЛСОУ
  • Новини страхування
  • Анонси
  • Огляд преси
  • Дні народження
  • Пам’ятка клієнта страхової компанії
  • Фоторепортаж
Відкрите страхування
  • Ризикове страхування
  • Страхування життя
Законодавство
  • Закони України
  • Кодекс етики в страховій діяльності
  • Фінмоніторинг
  • Перелік страхових компаній України, що здійснюють страхування подорожуючих до країн ЄС/Шенгенської зони

ЛСОУ: об’єднання зусиль усіх зацікавлених сторін – запорука ефективного проведення реформ в сфері охорони здоров’я

6 квітня 2017 року в УСПП відбулась презентація Міністерства охорони здоров’я на тему «Реалізація державних гарантій щодо безоплатного надання медичної допомоги». Організатор заходу — Національна тристороння соціально-економічна рада.

Відкрила засідання в.о. секретаря Національної Ради Олена Степаненко. Заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк наголосив, що Уряд підготував законодавче підґрунтя для впровадження медичної реформи та розповів про Державний гарантований пакет медичних послуг та ліків і єдиний щорічний обсяг фінансового покриття для всіх.

Планується, що кожного року будуть фіксуватися конкретні медичні послуги, які будуть компенсуватися (включно з компонентами роботи персоналу, матеріалами, ліками) за єдиними правилами будь-якому громадянину України згідно з єдиними тарифами покриття. Уряд може розширити обсяг державного гарантованого пакету за умови збільшення обсягу бюджетних призначень на медичне страхування, передбачених на відповідний рік.

У межах пакету держава гарантуватиме повне покриття вартості послуг екстреної, паліативної, первинної допомоги — і звуження цього пакету не допускається законом. Також частково покриватиме вартість платних послуг на вторинному (спеціалізованому) та третинному (високоспеціалізованому) рівнях. Виконання функцій єдиного замовника з централізованої закупівлі медичних послуг, контролю за дотриманням умов договорів про медичне обслуговування населення здійснюватиме новий центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом — Національна служба здоров’я України.

В обговоренні взяв участь Президент Ліги страхових організацій України Олександр Філонюк, який зазначив, що на сьогодні вітчизняний страховий ринок має значний досвід в забезпеченні надійним медичним захистом широкі маси населення, при цьому добровільне медичне страхування характеризується позитивною динамікою росту надходження страхових платежів, зростанням обсягів страхових виплат та врегульованих страхових випадків, а медичні послуги у системі добровільного медичного страхування надавали як державні, так і відомчі та приватні медичні заклади. Ринок добровільного медичного страхування характеризується високим рівнем конкуренції та значною інвестиційною привабливістю — рівень охоплення населення становить майже 5%. «Об’єднання зусиль усіх зацікавлених сторін – запорука ефективного проведення реформ в сфері охорони здоров’я», — наголосив Президент ЛСОУ.

Учасниками обговорення виступили представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики України, Національної тристоронньої соціально-економічної ради, всеукраїнських об’єднань профспілок та роботодавців, громадських організацій, медичних закладів та ін. Лігу страхових організацій України на заході представили Президент організації Олександр Філонюк, директор департаменту страхового права та методології ЛСОУ Романа Навальківська та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

Національна тристороння соціально-економічна рада — постійно діючий орган, що утворюється для ведення соціального діалогу та діє відповідно до Указу Президента України від 2 квітня 2011 року № 347/2011 «Про Національну тристоронню соціально-економічну раду». Національна рада складається з рівної кількості повноважних представників сторін соціального діалогу національного рівня.