This version of the page http://kovalska.com/ua/trotuarna-plitka (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-01. The original page over time could change.
Тротуарна плитка | ПБГ Ковальська
  • ua
  • ru
  • en

Тротуарна плитка

У сучасному будівництві створення орнаментів з бетонної бруківки є вишуканим мистецтвом. Мостіння заполонило весь світ, перетворившись на невід’ємну деталь в естетиці дорожнього ансамблю та архітектурної споруди. Нині фігурні елементи мостіння використовують для оздоблення верхнього шару алей та тротуарів, пішохідних та садово-паркових доріг, площ та майданчиків поруч із будинками.

Розмаїття конфігурацій і багатокольорова гама роблять «Авеню» дуже популярним матеріалом. А такі характеристики, як зносостійкість і морозостійкість гарантують багаторічну службу в умовах нашого клімату.

text text text text text text text

 

 

Офіційний сайт

 

 

Завантажити прайс

 

 

Купити в інтернет-магазині

 

 

Контакти

 

 

Відділи продажу

 

 

Торгові представники

 

 

Преміум-лінійка

 

 

Лінійка Колор-мікс

 

 

Каталог продукції ТМ «Авеню» і ТМ «Авеню Декор»

БруківкаПаркетРомбСтаре містоРимський каміньДіагональТрапеціяКняжий шляхФалкаПодвійне «Т»МодернСтовпчики декоративніКлумба для квітівПаркувальна решіткаДорожні елементиВодовідвідні лоткиБолард (напівсфера)Бетонні блокиКолор-міксКолор-мікс ВінтажФасадний камінь Колор-міксКолоті блоки Колор-міксСходинки Колор-міксСтовпчики Колор-міксБруківка Ф'южнРомб Ф'южнПаркет Ф'южнКамінь ВінтажФасадний камінь РустикКолотий блок РустикКолоті сходинки РустикКолоті стовпчики РустикЕлементи паркану

 

Застосування ФЕМ «Авеню»

Фігурні елементи мостіння (у побуті їх часто називають тротуарною плиткою) «Авеню» призначені для облаштування верхнього шару тротуарів, пішохідних доріжок, садово-паркових доріг, пішохідних майданчиків, алей, дворів, стоянок транспорту, автомобільних доріг загального призначення, промислових доріг, майданчиків заправних станцій, зупинок громадського транспорту, перонів вокзалів тощо. Різноманіття конфігурацій і багатокольорова гама роблять «Авеню» дуже популярним матеріалом. А такі характеристики, як зносостійкість і морозостійкість гарантують багаторічну службу в умовах нашого клімату. Вибір плитки визначається за видом дорожньої поверхні, навантаженням на неї, способом відводу осадових і талих вод, а також залежно від зовнішнього вигляду і техніки укладання (вручну або із застосуванням механізмів). Можливості використання ФЕМів «Авеню» безпосередньо пов’язані з їх товщиною — чим вона більша, тим більша міцність, тим ширший спектр використання.

Переваги ФЕМ «Авеню»

 

Екологічна чистота та міцність

Під час природного кліматичного нагрівання бетонна тротуарна плитка не розм’якшується і зберігає міцність. На відміну від асфальту, вона не виділяє летких шкідливих речовин. ФЕМи «Авеню» виготовляються з екологічно чистих матеріалів.

 

Повна свобода у виборі естетичного вигляду площі або доріжки

Асортимент форм плитки та широка кольорова гама відкривають найширші можливості для дизайнерів. Можна підібрати стильове рішення, яке легко і просто втілюється в життя.

 

Відсутність калюж

На поверхні з плиткового покриття не утворюються калюжі, тому що вода вільно проходить через проміжки між плитками. Все, що потрібно — це точне виконання всіх технологічних вимог під час мостіння.

 

Стійкість до погодних умов та хімічних сполук

ФЕМи мають високу стійкість до низьких температур. Великі температурні коливання не завдають плитці жодної шкоди. Крім того, плитка «Авеню» максимально стійка до активних хімічних речовин — солей, інших хімічних сполук, які завдають значних пошкоджень асфальту та іншим видам дорожнього покриття.

 


Багаторазове використання під час ремонтних робіт

За необхідності проведення ремонтних робіт (наприклад, прокладці підземних комунікацій) тротуарну плитку можна легко зняти, провести необхідні роботи й укласти знову. У середньому витрати на експлуатацію покриття з ФЕМів у 8 разів менші, ніж асфальтового покриття. Жодний інший вид покриття у комплексі не має таких переваг.

 

Схеми укладання

40 мм

60 мм

80-100 мм*

Для тротуарів, пішохідних доріжок

Для тротуарів, пішохідних доріжок, площ, майданчиків для легкового транспорту, доріг з неінтенсивним рухом (при відповідному розрахунку і устрою основи)

Для автодоріг з інтенсивним рухом, промислових об’єктів (при відповідному розрахунку і устрої основи) *

 

* У покриттях, призначених для руху автотранспорту, повинна застосовуватися плитка з зубцюватими, криволінійними профілями бокових площин (типу «фалка», «подвійне Т» і т.п.). Таким чином забезпечується зчеплення між окремими каменями і дуже добре протистояння впливу горизонтальних зсувних зусиль від гальмових навантажень автотранспорту.