This version of the page http://agroved.com.ua/vitapol-anti-mast.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-23. The original page over time could change.
Ефект VITAPOL® Анти Маст для дойних корів / VITAPOL / Компанія "АгроВед"
Первентивна турбота
про ваших тварин

Ефект VITAPOL® Анти Маст для дойних корів

Сьогоднішня рентабельність молочних господарств залежить від співвідношення їх доходів і витрат. Ось чому вихід молока та його якість мають високий пріоритет.

Високопродуктивні корови активно трансформують поживні речовини кормів у молоко, тому  відрізняються напруженою інтенсивністю обміну речовин, що призводить до зниження їх імунологічного статусу навіть при незначних змінах в годівлі та утриманні.

Кожен господар сподівається, на все більшу і більшу продуктивність  корів, але чим вона вище, тим менша їхня здатність до регенерування тканин вимені і до боротьби з інфекціями. Кінець сосків є першим бар'єром проти вторгнення патогенів. Анатомічні та фізичні характеристики каналу соска (герметичність закриття і кератину футерування) інгібують проникнення у вим’я патогенних мікроорганізмів. Приблизно 40% кератину футерування видаляється при кожному доїнні і, тому, він вимагає постійної регенерації, який повинен відбуватися за рахунок власних пластичних речовин.  Але, присутність мікотоксинів в кормах веде  в свою чергу до зниження  імунного статусу та погіршення продуктивних показників. Також, за даними досліджень  зарубіжних вчених,  до 40% високопродуктивних корів при промислових технологіях утримання уражено клінічною або латентною формою ацидозу. Як наслідок, ацидоз рубця негативно впливає на організм в цілому, що сказується на якості та кількості молока.

Це далеко неповний список того,на  що треба звертати увагу господарю на молочній фермі.

Враховуючи позитивний вплив гумінових та фульвових кислот на ЖКТ, адсорбуючі властивості,  здатність до утворення хелатних сполук, та користь Zn для дійних корів, провідними фахівцями компанії АльфаВет було створено унікальну формулу  VITAPOL® АНТІМАСТ, яка дає змогу досягти позитивного економічного ефекту, не змінюючи кардинально раціон тварин.

Zn. В організм тварин цинк може потрапляти тільки з їжею.  Підшлункова і передміхурова залози, гіпофіз, кістки,  печінка, нирки і легені потребують значної кількості цього елементу. Цинк бере участь у білковому, жировому і вуглеводному обміні. Цинк, входячи до складу дихального ферменту – карбоангідрази, прискорює розкладання вугільної кислоти до утворення вуглекислого газу, який виділяється з організму легенями під час дихання. Він активує синтез інсуліну підшлункової залози, позитивно впливає на осифікацію, секреторні функції статевих залоз, а також на утворення соляної кислоти в сичузі і молочну продуктивність. Цинк бере активну участь в регенерації клітин вимені. Слід наголосити на особливій ролі цинку для якості молока і здоров'я вимені, що пов'язано з участю цинку в синтезі резиноподібної речовини – кератину, який знаходиться в сосковому каналі у формі поздовжніх складок і частково блокує відкриття соска. При нестачі в раціонах годування або порушенні засвоєння цинку в корів порушується вироблення кератину і робота сфінктера соска вимені, внаслідок чого можна спостерігати виділення молока із сосків після доїння. При цьому збільшується ризик проникнення патогенної мікрофлори у вим'я і виникнення маститу.

При недостатньому надходженні цинку в організм тварин відбувається прогресуючий розлад багатьох обмінних процесів і виникає паракетоз (шкіри, слизової оболонки стравоходу і передшлунків). Затримується ріст і розвиток, зменшується і псується апетит (тварини гризуть дерев'яні годівниці). Шкіра стає сухою і складчастою з наявністю на її поверхні біля носа, навколо очей і губ, на вухах, шиї, кінцівках, пізніше – промежині, животі і спині дрібних лусочок і кірочок. Місцями вона облисіла. Суглоби стають припухлими і малорухливими. Видимі слизові оболонки анемічні, у передшлунках – атонія. У корів знижується молочна продуктивність, порушуються статеві цикли, а при тривалому перебігу хвороби вони худнуть.

Гармонійне поєднання гумінових та фульвових кислот з цинком у VITAPOL® АНТІМАСТ позитивно впливає на дійних корів, зокрема, має  комплексну позитивну дію:

  • поліпшення поїдання і конверсії корму
  • істотна інактивація мікотоксинів кормів
  • зниження рівня мікотоксинів у молоці
  • збільшення надоїв, без зниження жирності молока
  • зниження рівня захворюваності корів маститами
  • зменшення  витрат на медикаменти
  • підвищення якості молока за рахунок зниження рівня саматичних клітин у ньому
  • поліпшення загального стану тварин (підвищення вмісту гемоглобіну в крові та еритроцитів, істотне підвищення рівня глюкози і резервної лужності, зниження рівня холестерину, сечовини, креатиніну)
  • профілактика післяпологових ускладнень, прискорена інволюція матки, підвищення ймовірності запліднення, зменшення періоду між отеленням
  • зниження ризику ацидозу рубця за рахунок сприятливого впливу на мікрофлору
  • зменшення кількості застудних захворювань

Рекомендовані дози: 1% від добової потреби, додаючи до  основного корму.

З огляду на високу біологічну активність, поліфункціональність і прийнятну ціну VITAPOL® АНТІМАСТ, його економічна ефективність висока і помітна вже після одного-двох місяців застосування.

ПОЗИТИВНИЙ ЦИКЛІЧНИЙ КОМПЛЕКСНИЙ
ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ

ВАША КОРОВА ЗАВЖДИ ЗДОРОВА