This version of the page http://visnik-press.com.ua/?p=77008 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-21. The original page over time could change.
Володимир Шовкошитний – найвідоміший ліквідатор з Переяславщини | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Володимир Шовкошитний – найвідоміший ліквідатор з Переяславщини

Цими днями по всій країні згадували сумну дату – 31 річницю аварії на ЧАЕС. У зв’язку з цим видання “Моя Київщина” запланувало зробити серію публікацій про ліквідаторів – справжніх героїв. Серед них згадується і уродженець села Світанок, що на Переяславщині (Київська область), Володимир Шовкошитний. Відомий літератор, не лише брав участь у ліквідації аварії, а й був свого часу президентом Міжнародної організації “Союз Чорнобиль”.

“У 1986 році Володимир, геофізик за освітою, працював начальником зміни Хімічного цеху на Чорнобильській АЕС. Коли стався вибух, наш герой не втік, як би зробило більшість на його місці, а очолив групу ліквідаторів. У той час, коли його співвітчизники нічого не підозрювали про загрозу, Шовкошитний був готовий віддати своє життя для того, щоб зберегти його мільйонам інших. І у них вийшло. Аварія була ліквідована”.

“Далі життя Володимира крутилося навколо ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Так з червня 1990 року – він президент Всесоюзної (СРСР) організації “Союз Чорнобиль”. З грудня 1991 по 2003 рік – президент вже Міжнародної організації “Союз Чорнобиль”.

“У березні 1990 року Шовкошитний не зміг залишитися осторонь процесів формування української державності – висунув свою кандидатуру на вибори до Верховної Ради України і переміг! Крім захисту інтересів чорнобильців (очолив підкомісію з питань 30-ти кілометрової зони ЧАЕС) виступив співавтором основних державотворчих актів – Декларації про суверенітет України, Акту про проголошення незалежності України і Конституції України”.

“Сьогодні Володимир Федорович не просто громадський діяч, але і відомий український поет, публіцист, прозаїк. Історія його життя це – історія любові до Батьківщини і людства, а також приклад для багатьох наших “скоростиглих” політиків і “антикорупціонерів місцевого розливу”, – повідомляється, зокрема, на сайті видання.

189 total views, 1 views today

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Залишити відповідь

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.

Ви повинні увійти для комментування.


Дизайн: Lifestar