This version of the page http://visnik-press.com.ua/?p=76855 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-21. The original page over time could change.
Туристам показали маловідомі історичні місця Переяславщини  | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Туристам показали маловідомі історичні місця Переяславщини 

церква-ротонда є унікальною

Минулої суботи, 22 квітня, Переяславщину (Київська обл) відвідали представники Секретаріату Кабінету Міністрів України. Проте це не був офіційний візит  високопосадовців до нашого історичного краю: профспілковий комітет секретаріату КМУ для своїх працівників організував тут програму сімейного дозвілля вихідного дня.

Гостей зустрічала заступник голови Переяслав-Хмельницької РДА Любов Онопрієнко. Разом зі спеціалістом РБК Миколою Богатирем запропонували їм екскурсійну новинку цього сезону – туристичний маршрут історико-культурними об’єктами, що знаходяться в різних місцях району. Основою програми ознайомлення з нашим краєм стали об’єкти розробленого раніше, але мало популяризованого маршруту “Сім чудес Переяславщини”: Змійові вали, давньоруський форт-поселення «сковорода» XI ст. (с. Вінинці) та  руїни унікальної церкви-ротонди Каневських (1855 року) у селі Вінинці, кургани доби ранньої бронзи  «Трибратні могили» біля Стовп’яг. Великий інтерес у туристів викликали й  історичні об’єкти в Циблях:  руїни церкви св. Іллі Пророка та козацьке кладовище, маловідомі Шевченківські місця. Відзначили і чудове місце для фотосесії – “Зелений тунель бажання” біля Лецьок.  Звісно, не оминули і Музей історії та побуту просто неба.

Звичайно, що такий маршрут – не для пішої прогулянки, цього разу гості скористалися автомобілем. За задумкою провідників туристів, за погожої погоди дуже добре цей маршрут зробити велосипедним. Різні форми організації та проведення екскурсій, облаштування туристичних локацій, розробка нових маршрутів маловідомими історичними місцями – все це має сприяти пожвавленню туристичної  активності на Переяславщині вже з нинішнього сезону.

У нас є дуже багато туристичних  об’єктів: історичних, культурних, природних, які будуть цікаві не тільки приїжджим гостям, – зауважує Любов Онопрієнко.На жаль, навіть не всі наші школярі, молодь достеменно знають історію рідного краю, про ті історичні події, культурні цінності, які формували етнічну спадщину всієї нації і сьогодні є унікальними свідками багатющої і неповторної історії України. Тож екскурсії новими маршрутами будуть організовуватися не тільки для гостей, а й для місцевих жителів. Крім того, щоб популяризувати наші “родзинки”, плануємо проводити цікаві презентації туристичних об’єктів, широко їх рекламувати різними способами. Так на 10 травня заплановано відкриття туристичного об’єкту кургани «Три брати», в чому нам активно сприяє сільський голова Тимофій Девко.

Для того, щоб активно і по сучасному розвивати в районі сферу туризму, потрібно виходити за рамки одноденних екскурсій, – зазначає Микола Богатир. – Ми працюємо над упорядкуванням та презентаціями нових цікавих місць для відвідування, зокрема, і таких, що мають природничу особливість та потужній потенціал соціальної дії. Поряд з цим турист потребує організованого і сучасного надання  побутових послуг та власне комфортного відпочинку. В цьому має бути тісна співпраця з підприємцями, різними бізнес-структурами.  Адже туристична активність дуже тісно пов’язана не тільки з інтересом до самого об’єкту, а й з доступність та комфортом щодо його відвідування.

Таким чином гостями з секретаріату Кабміну був апробований новий туристичний маршрут. Він дуже сподобався і має великий потенціал, щоб стати своєрідним відкриттям для мандрівників, які вже не зможуть оминути Переяславщину в нинішньому сезоні.

320 total views, 1 views today

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Залишити відповідь

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.

Ви повинні увійти для комментування.


Дизайн: Lifestar