This version of the page http://uainsur.com/news/295/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-21. The original page over time could change.
ЛІГА СТРАХОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ УКРАЇНИ ПРЕЗЕНТУВАЛА НАЦІОНАЛЬНИЙ СТРАХОВИЙ РИНОК
Головне
  • Hовини ЛСОУ
  • Новини страхування
  • Анонси
  • Огляд преси
  • Дні народження
  • Пам’ятка клієнта страхової компанії
  • Фоторепортаж
Відкрите страхування
  • Ризикове страхування
  • Страхування життя
Законодавство
  • Закони України
  • Кодекс етики в страховій діяльності
  • Фінмоніторинг
  • Перелік страхових компаній України, що здійснюють страхування подорожуючих до країн ЄС/Шенгенської зони

ЛІГА СТРАХОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ УКРАЇНИ ПРЕЗЕНТУВАЛА НАЦІОНАЛЬНИЙ СТРАХОВИЙ РИНОК

23 лютого відбулося офіційне відкриття роботи Першої Міжнародної Карпатської страхової конференції, організатором якої є Ліга страхових організацій України. На цю зимову ділову зустріч страховиків акредитовано 150 учасників із України, Бєларусі, Литви, Латвії, Німеччини, Росії, Франції, Угорщини.

23 лютого відбулося офіційне відкриття роботи Першої Міжнародної Карпатської страхової конференції, організатором якої є Ліга страхових організацій України. На цю зимову ділову зустріч страховиків акредитовано 150 учасників із України, Бєларусі, Литви, Латвії, Німеччини, Росії, Франції, Угорщини.

Робота конференції розпочалась із презентації страхового ринку України, яку зробив Президент ЛСОУ Олександр Філонюк. Статистична база, яка була наведена у презентації, свідчить про стійке зростання національного страхового ринку і його ролі як соціально-економічного механізму забезпечення стабільності розвитку суспільства. За даними ЛСОУ, у 2004 році частка страхування у валовому внутрішньому продукті становила 5,5% (для порівняння: у 2003 році – 3,5%). Станом на 1.01.05 було зареєстровано 383 страхових компанії, з яких 45 – зі страхування життя. Обсяг страхових премій у розрахунку на одного громадянина зріс із 29 євро у 2003 році до 49 євро у 2004 році. Президент Ліги зауважив, що це ще невеликий показник, але він характеризує динаміку щорічного росту. На сьогодні в Україні працює 67 страхових компаній із залученням іноземних коштів, що свідчить про зростання інвестиційної привабливості національного страхового ринку. Загальний збір премій за 2004 рік становить понад 2 350 млн. євро, що на 80% перевищує показники попереднього року. Також майже вдвічі зросли премії зі страхування життя – 23,7 млн. євро за 2004 рік. Найбільша частка (84%) в зібраних страхових преміях у 2004 році – це майнове страхування. Проте, як відзначив О.Філонюк, цього року структура страхових премій докорінно зміниться у зв’язку з впровадженням обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів. Страхові виплати за 2004 рік становлять 178 млн. євро, що на 45% більше, ніж за відповідний показник минулого року.

Цього ж дня відбулося і засідання секції “Державне регулювання страхової діяльності: проблема і перспективи розвитку страхового ринку України та його інтеграції у світовий ринок страхових послуг”. Під час секційного засідання учасники конференції висловили свою позицію щодо таких питань як утворення єдиного державного органу регулювання ринків небанківських фінансових послуг і фондового ринку, оподаткування страхової галузі, а також необхідності внесення змін до нормативних до нормативних документів, прийнятих Держфінпослуг щодо правил формування і розміщення страхових резервів, вимог до рейтингів фінансової надійності страховиків та пере страховиків-нерезидентів, контролю за використанням валюти у діяльності страхових компаній тощо.

Усі конструктивні пропозиції, які прозвучали під час виступів, увійдуть до Резолюції Першої Міжнародної Карпатської страхової конференції, в якій буде сконцентрована позиція учасників з найгостріших питань розвитку страхового ринку. Текст Резолюції буде розміщено на сайті ЛСОУ www.uainsur.com.