This version of the page http://chernigiv-rada.gov.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-20. The original page over time could change.
Новини Чернігова. Офіційний веб - портал Чернігівської міської ради
Субота 20 травня 2017 р. 02:59 14000, м. Чернігів, вул. Магістратська, 7
Розділи порталу
Онлайн трансляцiя
Бюджет участі
Єдина країна
Для експортерів
Місто легенд
Створення ОСББ
Палац культури
Дошка пошани

Новини

Владислав Атрошенко: переконаний, чернігівцям потрібна нормальна дорога до міського пляжу!

  На минуле засідання виконкому міськради прийшли активісти, які висловилися проти будівництва дороги по вул. Береговій, через те, що ці роботи можуть вплинути на рекреаційний потенціал.
 
  Є певні процедури, всі заходи є публічними, вони висвітлюються. Зараз необхідно об’єктивно визначитися, яка кількість людей «за», а яка «проти». Міська рада відкрита до спілкування, всі обговорення ми робимо відкрито.
 
  Стан вулиці Берегової всім відомий. Є затребуваність та замовлення значної частини громадян того, щоб вони могли доїхати на громадському транспорті. Нам треба визначитися: чи є суспільним фактором ця дорога та яка співставленість громадян, які хочуть доїхати до пляжу, і тих, які бажають там мати пішохідну дорогу.
19 травня 2017 р.

Міський голова привітав викладачів та студентів ЧНТУ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

  Сьогодні Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в числі інших привітав викладачів та студентів Чернігівського Національного Технологічного Університету зі святом вузу.
 
  Урочистості з нагоди свята одного з найбільших вузів Чернігівської області проходили в тому числі й на центральній площі обласного центру та в Обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка
 
  На площі працювали факультетські містечка, де відбулися виставки, конкурси та вікторини. У театрі відбулася урочиста частина свята.
19 травня 2017 р.

Проекти реконструкції Алеї Героїв та «стометрівки» в Чернігові містобудівна рада розгляне в понеділок

  У понеділок, 22 травня, Архітектурно-містобудівна рада при Управлінні архітектури та містобудування Чернігівської міської ради на своєму засіданні розгляне два актуальних питання:
 
  1. Проект реконструкції Алеї Героїв у м. Чернігові;
 
  2. Проект реконструкції алеї від Червоної площі до Проспекту Перемоги.
19 травня 2017 р.

Інтерв'ю Владислава Атрошенка на теми життєдіяльності міста - ЧАСТИНА 1

  Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав інтерв'ю журналісту Артему Шовковому, яке оприлюднили телеканал "Дитинець" та паблік (інтернет-спільнота) «Типовий Чернігів». Останній за кілька днів до інтерв'ю анонсував його і запропонував читачам можливість у коментарях написати ті запитання, відповідь на які вони хотіли б почути від мера. Ці запитання також увійшли в інтерв'ю.
 
  Міський голова з чернігівським журналістом спілкувався на теми купівлі тролейбусів для КП «ЧТУ», проведення тендерних процедур, будівництва житла та доріг у місті Чернігові та інші.
 
  Це перша частина інтерв’ю. Друга, де міський голова розповість про фонтани, пляж та ринок «Шанхай», теж буде опублікована на сайті Чернігівської міської ради незабаром.
19 травня 2017 р.

Чернігівці продемонстрували солідарність з кримськотатарським народом

  Вчора, 18 травня, відзначався День вшанування пам’яті жертв депортації кримських татар у 1944 році та День боротьби за їх права.
  З нагоди вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу більше 300 чернігівських школярів взяли участь у патріотичному флешмобі «Крим – це Україна». На схилі біля Кафедрального собору святої великомучениці Катерини учасники заходу зобразили карту Криму та розгорнули великий імпровізований Державний Прапор України.
  На мітинг біля пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» в рамках відкритого обласного заходу «Нескорений Крим», ініційованого громадськими організаціями «Кримська громада» та «Єдина родина Чернігівщини», зібралися представники кримської громади в області, громадські організації, школярі, представники влади, небайдужі чернігівці, аби вшанувати пам’ять жертв геноциду кримських татар.
  На майданчику біля Катерининської церкви експонувалася виставка, присвячена анексії Криму, яку підготували представники ГО «Кримська громада».
  Від Катерининської церкви учасники заходу вирушили патріотичною ходою до Кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, де всі охочі змогли переглянути концертно-мистецьку програму.
19 травня 2017 р.

На розворот фігури гетьмана на пам'ятнику Чернігів витратив менше 15 тис гривень

  Безпосередньо на розворот фігури пам’ятника Богданові Хмельницькому з міського бюджету витратиться менше 14,5 тис грн. Ці роботи є лише малою частиною загальної реконструкції постаменту пам’ятника.
 
  Як видно з наведеного нижче локального кошторису, у ці 14,5 тис грн увійшли демонтаж фігури пам’ятника, маса якої до 5 тонн, її подальше встановлення, а також зведення та демонтаж будівельних риштувань. При демонтажі та монтажі використовувалася й важка будівельна техніка - автокран.
 
  Решта робіт з реконструкції пам’ятника включатимуть у себе, фактично, формування нового фундаменту під існуючий постамент.
19 травня 2017 р.

Сьогодні на Красній площі «День ЧНТУ!»

  Сьогодні, 19 травня, о 14.30 на Красній площі міста в рамках регіонального проекту «Університет в житті нашого міста» відбудеться свято «День ЧНТУ!». Ініціює цей святковий захід Чернігівський національний технологічний університет.
  Для всіх чернігівців та гостей міста на площі студенти організовують численні конкурси, вікторини, майстер-класи, ігри та подарунки.
  Головною метою проведення цього свята є сприяння становленню талановитої студентської молоді через реалізацію науково-освітніх, культурно-мистецьких заходів та ознайомлення жителів та гостей Чернігова з Чернігівським національним технологічним університетом як одним із найбільших освітніх наукових закладів регіону.
19 травня 2017 р.

1 червня - вшанування пам’яті Любомира Боднарука

  У Чернігові 1 червня відбудуться заходи, присвячені вшануванню Любомира Боднарука – заслуженого діяча мистецтв України та Почесного громадянина Чернігова.
  Програма заходів
 
  10:00 – Меморіальний захід (кладовище "Яцево");
  11:30 – Культурно-мистецька акція камерного хору ім. Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (вулиця імені Любомира Боднарука);
  14:30 – Хорова асамблея пам'яті Любомира Боднарука (Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм)
18 травня 2017 р.

Пам’ятник Богдану Хмельницькому розвернули (Фоторепортаж)

  Сьогодні в Чернігові будівельники розвернули на 180 градусів скульптуру видатного українського гетьмана Богдана Хмельницького, який розміщений в однойменному сквері. Тепер гетьман стоїть обличчям до центральної площі міста та П'ятницької церкви. Далі будуть продовжувати роботи з реконструкції постаменту.
 
  Скульптура Богдана Хмельницького - робота відомого скульптора Івана Кавалерідзе. Автор же всього пам'ятника як цілісного об'єкту - відомий чернігівський архітектор Андрій Карнабед. При будівництві об'єкту у 60-ті роки минулого століття тодішнє партійне керівництво змусило будівельників розвернути скульптуру в протилежний бік, обличчям до тодішнього обкому партії. Андрій Карнабед усе своє життя сподівався, що в незалежній Україні гетьмана все-таки розвернуть обличчям до церкви і спиною до Москви.
18 травня 2017 р.

У Чернігові незабаром стартує пляжний сезон

  Пляжний сезон у Чернігові стартує з 1 червня. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко разом із проектантами та керівниками комунальних підприємств перевірив стан виконаних робіт.
  Коли розпочнеться пляжний сезон, в’їзд на пляж буде перекритий. Власники автомобілів зможуть залишити їх на спеціальній парковці, влаштування якої розпочалось ще минулого року біля головних воріт. На сьогоднішній день ремонтні роботи на стоянці вже завершені.
  За планом реконструкції на цій території мають з’явитися кілька нових будівель, в тому числі й туалет.
  - Зараз всі каналізаційні закладки вже зроблені. Туалети будуть по два входи для кожної статі: жіночі та чоловічі, в тому числі, й для людей з обмеженими можливостями. До 1 червня виконуватимуться роботи по окультурюванню самого входу, - сказав міський голова.
18 травня 2017 р.

Всього сторінок (873)1234 > остання
Анонс

1 червня - вшанування пам’яті Любомира Боднарука


План фестивалів та інших культурних подій у Чернігові цього року


Фонд комунального майна оголошує аукціон


Аукціон з відчуження автомобілів


У Чернігові з 29 квітня розпочинається концертний сезон проекту «Літні музичні вечори»


З 15 квітня:

Опитування
Результати опитування
Погода
Погода у Чернігові

вологість:

тиск:

вітер:

Мапа Чернігова
Курси валют


© Чернігівська міська рада. Всі права захищено.
© Електронна адреса: gorsovet@chernigiv-rada.gov.ua
© При будь-якому використанні матеріалів Інтернет-порталу Чернігівської міської ради посилання (hyperlink) на www.chernigiv-rada.gov.ua обов'язкове
Розміщення ОКей Інтернет.