This version of the page http://www.bizreliz.com/podatki-buhgalteriya/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-19. The original page over time could change.
Податки, Бухгалтерія

Податки, Бухгалтерія

Зміни до Податкового кодексу

15.04.2017 набрав чинності Закон України від 23 березня 2017 року № 1989-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення деяких положень та усунення суперечностей, що виникли при прийнятті Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні»» (далі – Закон), яким, зокрема викладено у новій редакції пункт 38 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – Кодекс), відповідно до якого уточнено, що положення зазначеного пункту поширюються виключно на платників податків, які станом на 14.04.2014 мали місцезнаходження (місце проживання) на тимчасово окупованій території, яка визнана такою відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 березня 2015 року № 254-VIII «Про визнання окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями», або в населених пунктах на лінії зіткнення, та/або платників податків, які мають об’єкти оподаткування місцевими податками, зборами на цих територіях, та визначено термін «територія проведення антитерористичної операції».

Крім того, в абзаці третьому пункту 1 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 21 грудня 2016 року № 1797-VIII«Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні»слова та цифри «підпункту 3 пункту 76» виключено, відповідно набрав чинності підпункт 167.5.4 пункту 167.5 статті 167 Кодексу, який визначає половинний розмір ставки, встановленої у пункті 167.1 статті 167 Кодексу –для доходів у вигляді дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, корпоративних правах, нарахованих нерезидентами, інститутами спільного інвестування та суб’єктами господарювання, які не є платниками податку на прибуток.

В Законі зазначено, що він набирає чинності з дня, що настає за днем його опублікування, та застосовується до податкових періодів починаючи з 01.01.2017 року.

 

Довідково:Закон опубліковано 14.04.2017 в газеті «Голос України» № 69.

 

З оновленим текстом Кодексу Ви можете ознайомитись
скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

Українці не повертають Tax Free

Переважна більшість українців, які подорожують, не повертають Tax Freeз покупок. Половина з тих, хто не повертає, не знає про таку можливість взагалі, а друга половина вважає послугу надто складною, дорогою і  марнуванням часу.

Такі результати опитування, проведеного в міжнародному аеропорту Бориспіль  компанією  TaxFree4Uв партнерстві з факультетом соціології  Київського Національного університету імені Тараса Шевченка.

 

63% респондентів, яких опитували перед вильотом, відповіли, що не повертають Tax Free  з закордонних покупок. 31% з них знають про таку можливість, але ніколи не повертали, та 32% опитаних не чули про повернення ПДВ із закордонних покупок взагалі.

Більше третини від загальної кількості респондентів (37%)хоча б один раз в життіповертали ПДВ з покупок, зроблених в країнах Європи. Більшість з них користується послугами Tax Free-операторів, надаючи перевагу отриманню коштів в аеропорту перед вильотом.

Чвертьреспондентів мали досвід повернення Tax Free напряму від закордонного магазину (дана процедура різна в різних країнах).

Для інформації: повертати ПДВ можна через суб’єктів  податкових відносин з податковою країни, в якій здійснена покупка. Це або магазин, або Tax Free-оператор.

У випадку повернення ПДВ через магазин без участі TaxFree-оператора, є можливість отримати більшу суму повернення, зекономивши на комісії. Проте існує висока ймовірність отримати відмову у здійсненні повернення від податкової країни, де були здійснені покупки. Причиною відмови може послужити навіть нерозбірливо написана буква в декларації чи інша неточність.

Серед тих, хто не користується послугою, хоча знає про неї, більшість вважають витрачені суми не вартими того, щоб починати процес повернення коштів. Послугу повернення ПДВ назвали занадто складною чи дорогою (йдеться про комісію операторів повернення Tax Free та банків, яка може становити близько половини обіцяної до повернення в країні покупок суми).

За словами доцента, кандидата педагогічних наук, заступника декана з наукової роботи та міжнародних зв’язків факультету соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Віктора Жукова, факт необізнаності 31% опитаних серед тих, хто часто буває за кордоном, щодо права і можливості повертати до 19% власних коштів з витрачених на покупки в Європі, говорить про потребу роз’яснювальної інформаційної кампанії щодо повернення Tax Free.

Отже, дві третини опитаних знає про можливість повертати податки за покупки, зроблені в Європі. Однак  користується цією послугою тільки третина із загальної кількості опитаних респондентів.  Відтак більшість подорожуючих не повертають Tax Free за покупки в Європі.

 

«Інноваційні продукти та послуги, які знаходяться на перетині галузей, як, наприклад, фінанси та IT-технології  –  змінюють ринки. Ми допомагаємо всім нерезидентам ЄС, зокрема і українцям, повертати Tax Free через мобільний додаток і отримувати найбільшу суму повернення. Ми робимо доступним Tax Free для тих людей, які раніше, через складність процедури, свої кошти не повертали – і в цьому вбачаємо певну соціально-економічну місію» коментує керівник українського представництва компанії TaxFree4UВлас Головін.

 Згідно з результатами опитування, туристи та подорожуючі найчастіше повертають собі ПДВ за покупки, зроблені саме в європейських країнах: Німеччині, Італії, Польщі, Франції, Чехії.  Інші варіанти обирали не часто: Туреччина (7%), країни Прибалтики (5%), Угорщина (4%), країни Азії (4%), Грузія (2%), Португалія (2%), Словаччина (2%).

 

 

П’ята частина (21%) тих, хто користується можливістю повернення ПДВ, робить це самостійно, а більше третини не пам’ятають, який Tax Free-оператор надавав їм дану послугу (38%). Найбільш популярними серед користувачів є оператор Global Blue (39%). Значно рідше, лише в 6% випадків, користувалися послугами Premier Tax Free.

Більшість опитаних, попри сплату вищої комісії, отримує гроші безпосередньо в аеропорту (69%), значно менше – переказом на банківську картку (31%). У випадку переказу на банківську картку до зарахування коштів минає  від кількох днів (51%) до місяця (43%). Іноді, але не часто, час очікування складав від одного до двох місяців (3%).

 

 

Серед опитаних, які знають про послугу, але не користуються нею, найбільше тих, хто вважає, що суми повернення не ті, заради яких варто починати процедуру (22%). Значна кількість опитаних, які знають про послугу, але не користуються нею, причиною вважають незручну (19%) чи занадто складну (16%) процедуру повернення. Ще (16%) респондентів не мали точної інформації про те як скористатись послугою. Дещо менша кількість (9%) вважають, що вартість послуги/комісія є занадто високою. Найменш популярні варіанти відповіді (по 6%) – страх запізнитись на рейс та недовіра до послуги (дотепер щоб повернути TaxFree потрібно було вистояти кілька  черг перед реєстрацією на рейс і здачею багажу).11% респондентів назвали інші причини.

Лучший налогоплательщик

Ассоциация налогоплательщиков Украины традиционно провела Всеукраинский рейтинг «Добросовестные налогоплательщики-2015». По его итогам Carlsberg Ukraine была признана победителем в номинации «Предприятия перерабатывающей отрасли» в категории крупные предприятия.

 

Carlsberg Ukraine – одна из самых крупных пивоваренных компаний в странепостоянно входит в число крупнейших и добросовестных налогоплательщиков Украины. Предприятие регулярно платит все предусмотренные законодательством налоги и сборы, а также предоставляет прозрачную финансовую отчетность своей деятельности. В 2015 году Carlsberg Ukraine перечислилав бюджеты разных уровней 1 460 млн. гривен налогов и сборов.

 

Компания Carlsberg Ukraine не впервые попадает в рейтинги ответственных налогоплательщиков Украины. Ранее компания уже входила в рейтинги крупнейших налогоплательщиков страны, составленных общественно-политическими и экономическими изданиями «Корреспондент», «Бизнес» и «Экономическая правда».

 

Всеукраинский рейтинг-конкурс «Добросовестные налогоплательщики» был основан Ассоциацией налогоплательщиков Украины в 2011 году с целью создания благоприятных условий для развития взаимовыгодного сотрудничества между государством и бизнесом. Одной из главных задач рейтинга является усиление роли и авторитета налогоплательщика в жизни страны и повышение общей культуры уплаты налогов. Следует отметить, что из года в год количество участников стабильно растет.В этом году в рейтинге участвовало более 700 компаний,представляющих малый, средний и крупный бизнес. 40 лучших компаний, были награждены в 11 номинациях. Критериями для отбора были не только абсолютные суммы уплаты налогов, но и такие показатели, как количество рабочих мест, уровень средней заработной платы, благотворительная деятельность и прочие показатели.

 

Евгений Шевченко, генеральний директоркомпании CarlsbergUkraine: «Неоднократно СМИ и Ассоциация налогоплательщиков Украины признавали нашу компанию добросовестным налогоплательщиком. Я уверен, что мы будем и в будущем фигурировать в таких рейтингах, поскольку работаем в соответствии с высокими международными стандартами Carlsberg Group и требованиями украинского законодательства. Несмотря на сложную экономическую ситуацию в стране, мы выполняем свои финансовые обязательства перед государством и делаем существенный вклад в государственный бюджет. В то же время, мы надеемся на то, что государство начнет реализовывать логичную акцизную политику, прекратит дискриминацию пивоваренной отрасли и тем самым создаст предпосылки для прекращения многолетнего падения производства пива в Украине».

 

Як аграрії платять податки?

За розрахунками експертів Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) у 2015 році до місцевих бюджетів у вигляді податків сільськогосподарськими товаровиробниками було сплачено 6,1 млрд. гривень. У той же час, в «тіньовому» обробітку перебуває близько 7 млн гектарів землі, через що бюджети недоотримали ще 2 млрд гривень або третю частину від податків, сплачених у 2015 році. Таким чином спільні зусилля влади та бізнесу в реформуванні сектору можуть додатково залучити 3,6 млрд гривень вже цього року.

Фінансування розвитку сільських територій та наповнення місцевих бюджетів відбувається за рахунок таких податків, що сплачуються аграрними виробниками:

1.      Єдиний податок 4 групи: сплачені кошти повною мірою надходять до бюджетів сільських громад. Ставка податку в 2015 році для ріллі складала 0,45% від нормативно-грошової оцінки земель с/г призначення, а в 2016 році була підвищена до 0,81%.

2.      Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), що вираховується з орендної плати за земельні паї: в 2015 році його ставка складала 15%, з 2016 уже складає 18%. Три чверті сплачених коштів залишалось на місцевому рівні або передавалось сільським громадам у разі їх об’єднання.

3.      Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), що вираховується із заробітної плати: в 2015 році його ставка була так само на рівні 15%, з 2016 року – 18%. 60% від сплаченої суми залишались у районному бюджеті, 15% - надходили до обласного, ще 25% - до державного бюджету. Так само, в разі об’єднання сільських громад, частина коштів надсилалась до спільного бюджету.

За рахунок сплати єдиного податку 4 групи місцеві бюджети в минулому році отримали 2,5 млрд грн від використання 21,3 млн га земель с/г призначення, що офіційно використовуються аграрними підприємствами. Від «тіньового» обробітку місцеві бюджети недоотримали 0,82 млрд грн. Через підвищення ставки податку в 2016 році аграріями буде сплачено близько 5,3 млрд грн єдиного податку з офіційно оброблюваних земель, а при детінізації оброблюваних земель залучено додаткові 1,8 млрд грн.

ПДФО з орендної плати за земельні паї у 2015 році склав 1,81 млрд грн. Сума недоотриманих коштів оцінюється в 0,6 млрд грн. Підвищення ставки ПДФО з 2016 року може призвести до збільшення надходжень на місцевому рівні від цього податку до 2,61 млрд грн цього року, а потенційні надходження внаслідок детінізації оцінюються у 0,87 млрд грн.

Надходження до місцевих бюджетів від сплати ПДФО, що стягувалось із заробітної плати працівників аграрного сектору, минулого року склали 1,77 млрд грн та ще 0,59 млрд грн було недоотримано внаслідок «тіньового» обробітку землі. В 2016 році прогнозується сплата аграрними підприємствами 2,69 млрд грн податку на обласному рівні, а додаткові надходження від детінізації можуть скласти 0,9 млрд грн. При цьому очікується, що середній рівень заробітної плати в сільському господарстві за підсумками року зросте з 3140 грн до 3984 грн за місяць при стабільних економічних умовах.

«У тіні сьогодні перебуває близько третини аграрного сектору, що призводить до занепаду сільських територій, а зростання податкового навантаження лише стимулює агробізнес працювати непрозоро. Складається ситуація, коли через нестачу державних коштів з прозорого бізнесу намагаються стягнути більше, тоді як боротьби з тіньовим бізнесом не відбувається. Ми вважаємо, що запровадження мінімального податкового соціального зобов’язання з 1 га с/г земель допоможе збільшити надходження до місцевих бюджетів від тих агровиробників, які зараз працюють «в тіні», - підсумував генеральний директор УКАБ Тарас Висоцький.

Крім обов’язкових виплат, прозорі аграрні компанії також надають соціальну допомогу місцевим громадам та мешканцям. Згідно дослідження Асоціації, в середньому з 1 гектару с/г земель 66 гривень направляються на соціальні потреби сільських громад. Загальний обсяг такої допомоги із офіційно орендованих земель оцінюється в 1,4 млрд грн.

Європа допоможе з обліком

13 квітня 2016 рокуу Києві відбулася конференція «Реформи у сфері обліку та аудиту в Україні - європейське майбутнє», яка була організована «Проектом технічної допомоги за пріоритетними напрямками фінансового сектору в Україні» (EU-FINSTAR), який спрямований на підтримку розвитку та реформ у фінансовому секторі УкраїниПрограму конференції склали дві панельні дискусії з обговоренням ключових характеристик запропонованих змін до закону про бухгалтерський облік та фінансову звітність та закону про аудит фінансової звітності та аудиторської діяльності в Україні.

Під час заходу відбувалися активні професійні дискусії щодо законопроектів про бухгалтерський облік та аудит, а також учасники обмінялися думками та досвідом щодо змін у законодавстві.

Було запропоновано, що успішне реформування фінансового сектора і бізнес-середовища України з метою інтеграції у транскордонні ринки вимагає наявності ключових умов в Україні, які відповідають Європейським та міжнародним стандартам та найкращій практиці.

Міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ) стали де-факто глобальним стандартом фінансової звітності та Угода про асоціацію охоплює прийняття і впровадження Україною МСФЗ.

Сукупність переваг для України від впровадження МСФЗ стандартів включає в себе:

•          Більш високу ступінь порівнянності для інвесторів серед фірм і галузей на глобальній основі

•          Зниження витрат на лістинг для компаній з множинним лістингом,

•          Посилення конкуренції серед бірж,

•          Більш ефективний глобальний розподіл ресурсів і нагромадження капіталу,

•          Знижена вартість капіталу,

•          Вищий темп глобального економічного зростання.

Реалізація міжнародно-визнаних стандартів бухгалтерського обліку матиме вплив на українські підприємства  та громадян з посиленням фінансової прозорості.

Вимоги ЄС для зовнішнього аудиту викладені у Директиві 2014/56 / ЄС (для всіх аудитів) та у Положенні 537/2014 (для аудиторів компаній/установ суспільного інтересу).

В даний час вимоги аудиту в Україні не наближаються до вимог ЄС. Стандарти, за якими проводяться багато аудиторських перевірок в Україні, не наближаються до стандартів і найкращих практик, встановлених IAASB. Проект Закону про аудиторську діяльність, підготовлений Міністерством фінансів, наближається до Директиви ЄС.  Модель регулювання в Законі, розробленому Міністерством фінансів, включає в себе модель публічного нагляду, що наближається до Директиви ЄС і стандартів і практик, встановлених IAASB.

В обговоренні прийняли участь п. Ян Томбінскі, Голова Представництва ЄС в Україні, Посол; п. Клавдія Максименко, в.о. Директора по Білорусі, Молдові та Україні, Світовий банк; п. Олена Макеєва, Заступник міністра фінансів України, Міністерство фінансів України; п. Олег Канцуров, Перший заступник керівника головного департаменту з питань економічної політики, Адміністрація Президента; п. Джон Хупер, Старший Експерт з питань бухгалтерського обліку та аудиту проекту EU-FINSTAR; п. Тетяна Куреза, Радник Голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики;п. Катерина Рафальська, Директор з аналізу фінансової звітності та пруденційного нагляду, Національна Комісія з цінних паперів та фондового ринку та Валентина Легка, Аудитор, член робочої групи Парламентського комітету, Українська Асоціація професійних бухгалтерів та аудиторів.

Міністерство Фінансів України є головним бенефіціаром проекту EU-FINSTAR у підготовці нових законів про бухгалтерський облік та аудит для ухвалення Верховною Радою. Міністерство Фінансів України  та інші бенефіціари  проекту, а саме, Національний Банк, Національна Комісія з цінних паперів та фондового ринку України, Національна Комісія з регулювання фінансових послуг  підтримали запроновані зміни у законодавстві.

 

Загальна інформація: EU-FINSTARпроект технічної допомоги Уряду і державним установам, спрямований на зміцнення приватного сектору, посилення прозорості та більш ефективного використання інформації для прийняття політичних рішень і розвитку потенціалу з регулювання та нагляду відповідності фінансових послуг до міжнародних стандартів та практик. Проект, який фінансується за допомогою ЄС підтримує реформи, які збільшують доступ до фінансування і сприяють розвитку потужноїекономіки і сприятливих бізнес-умов, що ведуть до нових робочих місць.

Більш докладну інформацію про проект можна знайти на сайті: www.finstar.org.ua

Держава

  • Енергетики відвідали Австрію
  • Подолання тоталітаризму
  • Співпраця Європарламенту і ВРУ
  • Створено Міжнародну Раду Палат

Соцiум

  • Пісню O.Torvald співають жестами
  • Знищення Білокузьминівських скель
  • Мини-пробег для начинающих
  • Церемонія нагородження "Людина року-2016"

 

Коментарі

Седрик Германн: "В Україні низький рівень агрострахування"
15.03.2017
Агрострахування наразі залишається мало запитаним серед українських... Подробнее...
Хен Ліхтенштейн:"Сільське господарство - складний бізнес"
14.03.2016
Президент і Генеральний директор компанії Adama Agricultural Solutions Хен Ліхтенштейн... Подробнее...
Гжегож Гайда:"Житлова реформа хворіє на популізм"
11.03.2016
Чи повинна держава ремонтувати будинки в приватній власності? Відповідь на таке... Подробнее...

 

Новини у фотографіях 

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/539601_MG_2234.JPG

Повнолітня "Людина року"

Цієї весни на всіх, причетних до створення загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ», на її незмінних друзів і прихильників чекає подвійне свято. По-перше, це урочисте дійство вшанування переможців і володарів титулу «ЛЮДИНА РОКУ-2011», See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134157bilyk_.jpeg

Перша музична премія "Yuna"

 8 лютого 2012 року в НПМ «Україна», відбулась перша щорічна музична премія YUNA – національна церемонія нагородження найкращих в музичній сфері. Перша церемонія нагородження премії «Yuna» відзначила найкращих діячів музичного мистецтва See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/508028marafon_058.JPG

Найдовший телемарафон

З 5:30 29 березня  до 19:30 2 квітня 2012 року в он-лайн трансляції на сайті та в ефірі Першого Національного й ТРК «Ера»  тривав телемарафон «Пісня об’єднує нас!», який зробив See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784436bovych_.jpg

Язичницькі символи Бовича

Понад 80 робіт, вирізьблених з дерева та присвячених прадавній язичницькій  та християнській духовності українців, покажуть у Києві з 5 по 17 квітня. Виставка «Дідизна», на якій будуть представлені твори одного з See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/565483fashion_04.JPG

Український EuroFashion

19 березня показом колекцій України та Іспанії відкрився проект EuroFashion ювілейного UFW. З цього показу стартував унікальний проект «модної» Європи, присвячений проведенню в Україні Євро-2012. Окрім численних гостей, показ відвідали See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/795012Devid_Spryit_Stefan_Kaltemberger.jpg

Презентация ультрабуков в Киеве

Одна из самых ожидаемых новинок первого квартала 2012 года, ультрабук Dell XPS 13 был презентован в культурно-развлекательном центре ATMASFERA 360. В атмосфере технологий третьего тысячелетия звезду ультрабука Dell XPS 13 в See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134095hluschenko_.jpg

Графика Николая Глущенко

С 6 по 18 апреля 2012 года в залах Киевского национального музея русского искусства пройдет выставка коллекции графики 1930 – 1970-х гг. выдающегося  украинского художника, непревзойденного колориста – Николая Глущенко. See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/841692mak_donaldz_.JPG

Стояти за касою не просто...

11 листопада 2012 року відомі українські спортсмени, музиканти та громадські діячі відвідали МакДональдз на Хрещатику в Києві, де взяли участь у цьогорічній благодійній акції «День Щастя». Кожен небайдужий може також See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/377310RadissonBluHotelKyivPodil_.JPG

На древнем Подоле - новый Radisson

The Rezidor Hotel Group, одна из наиболее динамично развивающихся компаний в мировой гостиничной индустрии, входящая в составTheCarlsonRezidorHotelGroup, открыла второй отельв Киеве– Radisson Blu Hotel Kiev, Podil. Новая гостиница на 164 See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/699123lg_tv_.jpg

Перший у світі 84-дюймовий телевізор

Компанія LG Electronics спільно з мережею магазинів побутової техніки COMFY представила перший у світі 84-дюймовий CINEMA 3D Ultra HD телевізор на українському ринку. CINEMA 3D Ultra HD телевізор LG був уперше See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/550710576_predTalant.JPG

Мастера предпринимательства

Компания «Эмвей Украина» вместе с Украинским союзом промышленников и предпринимателей открыла «Мастерскую предпринимательства». 16 ноября 2012 года прошла конференция «Мастерская предпринимательства». В рамках конференции состоялось три события: награждение победительниц первого национального See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/113953pampers_.jpg

Тато-мама

30 января 2013 г. в научно-развлекательном центре «Атмасфера» в Киеве прошел первый всеукраинский Trendy Mama Forum, посвященный самым актуальным трендам и инновациям в уходе за малышами. Послушать экспертов и известных See details

Партнери

 

Заголовки передовиць

  • 17.5.2017 "Ощадбанк" полюбив
  • 17.5.2017 Компанія "Хенкель" - I
  • 17.5.2017 Пісню O.Torvald співають
  • 4.5.2017 II Енергетичний Конгрес: 30.05.2017
  • 4.5.2017 У метро з карткою і
  • 26.4.2017 Итоги
  • 22.4.2017 Кросы для модели Канье
  • 22.4.2017 Четвертий Київський
  • 12.4.2017 Открылся монобрендовый магазин Mi
  • 19.4.2017 Новий термінал аеропорту
Предыдущая Следующая


Контакти

 

 

 Інформаційна агенція "Бізреліз" (Bizreliz)

 КИЇВ - ПОЛТАВА

 e-mail: biz@bizreliz.com

e-mail: bizreliz@ukr.net

 e-mail: bizreliz@gmail.com

  • Fashion, Шопінг
  • TV, Аудіо, Відео, Фототехніка
  • Інвестиції, Пенсії
  • Бізнес
  • Банки, Ломбарди
  • Будівництво та нерухомість
  • Гурман
  • Держава
  • Екологія
  • Енергетика
  • Здоров'я та Краса
  • Комп'ютери, Планшети, Монітори
  • Культура
  • Медицина, Фармація
  • Оргтехніка
  • Освіта, Наука, Стартапи
  • Події, Люди, Соціум
  • Політика
  • Право
  • Промисловість, Металургія, Хімія
  • Спорт
  • Страхування
  • Телефони, Смартфони
  • Торгівля, Ритейл
  • Транспорт та Логістика
  • Туризм, Готелі, Краєзнавство
  • Україна і світ
  • Фінансовий ринок

Copyright © 2010. Бізреліз    Усі права захищені