This version of the page http://uainsur.com/our-news/53561/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
ЛСОУ — учасник Всеукраїнського круглого столу «Соціально-економічні наслідки втрат від ДТП»
Головне
  • Hовини ЛСОУ
  • Новини страхування
  • Анонси
  • Огляд преси
  • Дні народження
  • Пам’ятка клієнта страхової компанії
  • Фоторепортаж
Відкрите страхування
  • Ризикове страхування
  • Страхування життя
Законодавство
  • Закони України
  • Кодекс етики в страховій діяльності
  • Фінмоніторинг
  • Перелік страхових компаній України, що здійснюють страхування подорожуючих до країн ЄС/Шенгенської зони

ЛСОУ — учасник Всеукраїнського круглого столу «Соціально-економічні наслідки втрат від ДТП»

26 квітня 2017 року в Київському Національному Торговельно-економічному університеті відбувся Всеукраїнський круглий стіл на тему «Соціально-економічні наслідки втрат від дорожньо-транспортних пригод». Мета заходу — сформувати пропозиції щодо розробки методики оцінки соціально-економічних збитків від  дорожньо-транспортних пригод.

Основні теми для обговорення — безпека дорожнього руху: економіко-правовий вимір; економічна оцінка соціальних втрат від ДТП; види і методи оцінки соціально-економічних збитків від ДТП; страхування як джерело компенсації матеріальних збитків жертв ДТП; правові підстави компенсаційних виплат; економічна вигода держави від зниження смертності і травматизму працездатного населення та ін.

Серед спікерів Всеукраїнського круглого столу «Соціально-економічні наслідки втрат від ДТП» представники Міністерства соціальної політики України, Міністерства інфраструктури України, Комітету Верховної Ради України з питань транспорту, керівництво комунального підприємства «Укравтодор», експерти з демографічних питань, питань безпеки на транспорті, професори, завідувачі кафедр провідних ВНЗ України, викладачі та студенти.

Лігу страхових організацій України на заході представила Ірина Денисова, директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ, яка розповіла про роботу ЛСОУ у напрямках підтримки заходів, що мають на меті привернення уваги суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах, проектів з безпеки дорожнього руху, значення у цій роботі обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів та підходів до оцінки вартості життя.

У ході роботи засідання було зазначено, що прийнятий Верховною Радою України у листопаді 2016 року Закон України «Про створення Державного дорожнього фонду» створює необхідні передумови для стабільного та повного фінансування програм із забезпечення безпеки дорожнього руху. Проте для ефективного використання й розподілу коштів фонду на програми у сфері безпеки дорожнього руху необхідно розробити прозору процедуру. У зв’язку з цим виникає необхідність розрахунку масштабів соціально-економічних втрат від дорожньо-транспортних пригод й обґрунтування превентивних заходів на національному та регіональному рівнях. Наукового вирішення потребує і методика розрахунку соціально-економічних втрат від ДТП.

Учасники засідання круглого столу переконані, що розробка науково обґрунтованого підходу до оцінювання збитків від ДТП в Україні буде сприяти зниженню показників смертності через розвиток та фінансову підтримку програм безпеки дорожнього руху. У країнах ЄС в рамках інтеграційних процесів проводиться системна робота щодо впровадження єдиних критеріїв оцінки рівня ризиків від ДТП на підставі методики комплексної оцінки втрат.

За результатами роботи круглого столу буде сформовано пропозиції щодо розробки методики оцінки соціально-економічних збитків від ДТП.