This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_583.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Проведено семінар для начальників обласних служб у справах дітей «Захист дітей від насильства, сексуальної експлуатації, порнографії та торгівлі: міжнародні зобов’язання України»



20 – 22 квітня 2016 року громадською організацією «Ла Страда-Україна» спільно з Мінсоцполітики проведено семінар для начальників обласних служб у справах дітей «Захист дітей від насильства, сексуальної експлуатації, порнографії та торгівлі: міжнародні зобов’язання України».

20 квітня семінар відкрили заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергій Устименко, директор департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслан Колбаса та директор Департаменту експертизи, моніторингу та законодавчої діяльності громадської організації «Ла Страда-Україна» Катерина Бороздіна.

Під час семінару говорили про Національну дитячу «гарячу» лінію, як інструмент виявлення та захисту дітей, які постраждали від жорстокого поводження та насильства.

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з новими викликами, які постають в умовах децентралізації влади в Україні. Саме в цей перехідний період необхідно зосередитися на забезпеченні захисту прав дітей в об'єднаних територіальних громадах.

Важливою складовою семінару було обговорення ролі служб у справах дітей у виконанні Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2020 р., затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України № 113-р 24.02.2016, спрямованого на включення до миротворчих процесів жінок та дівчат.

 

Семінар організовано в рамках реалізації проекту Міжнародної організації ‪‎ECPAT спрямованого на протидію комерційної сексуальної експлуатації дітей.

Фото на нашій сторінці у Фейсбук.


Назад